Keramiker Dorthe Hansen driver café og butik med tilhørende keramikværksted

SØRIG: På Tuenvej finder man den velbesøgte Sørig gl. Skole. Idyllisk ligger den i Vendsyssels hjerte og har keramiker Dorthe Hansen sin café og butik med tilhørende keramikværksted. Og det har hun haft i 30 år i den nedlagte skole.

Stedet er fyldt med liv i højsæsonen, hvor turister og lokale lægger vejen forbi, for at nyde caféens mange forskellige tilbud med kaffe, kolde drikke og smagfulde hjemmebagte kager.

Der er flere terrasser, hvor man kan sidde og nyde omgivelserne.

Butikken rummer mange af Dorthes flotte keramiske ting og andre af hendes produkter blandt andet hendes naturcremer.

Det er keramikken, der startede det hele for Dorthe Hansen, som har haft sin barndom lidt sydligere - nemlig i Elling.

For 30 år siden købte hun den nedlagte Sørig gl. Skole.

- Da jeg var barn og cyklede fra Elling ud af den lange Tuenvej, var der et sted man kunne købe is. Da jeg købte skolen for at etablere mig som keramiker, opdagede jeg at ishuset var nedlagt.

- Derfor opstod idéen med en café med forfriskninger, fortæller Dorthe Hansen,

Siden starten i 1990 har stedet stille og roligt fået lov at udvikle sig.

Dorthe Hansen har mange kunder, som kommer år efter år. Det er en skønsom blanding af turister, der har indlagt besøget i deres ferieplaner, lokale der tager en pause fra dagens dont og dem der lige smutter indenom, enten for at se de smukke keramiske ting eller et besøg i den hyggelige have.

Dorthe Hansen står tidligt op hver morgen og efter morgenkaffe og en tur udenfor, går hun i gang med at bage de forskellige kager til dagen i caféen.

Hun bruger de gode råvarer og fremstiller kager hun også selv kan lide smagen af.

Dorthe Hansen har lavet keramik i over 40 år.

Da hun åbnede caféen, var det kopper hun fremstillede til brug i caféen. Det er brugsting hun arbejder med i sit værksted, som kopper, vaser og tallerkner. Hun arbejder med tynde brugsting, da hun selv synes at kaffen smager bedre i en tynd kop. Det er fortrinsvis om vinteren hun arbejder i keramikværkstedet og gerne med bestillinger.

Dorthe Hansen har et langt CV med uddannelse, virksomhed og mange forskellige steder hvor hun har udstillet sine keramiske ting blandt andet hos SAS, Lego og en del steder i udlandet.

Hun er autodidakt keramiker med efteruddannelser, 8 år som lærer på Engelsholm Kunsthøjskole, inden hun sprang ud som selvstændig i Sørig.

I højsæsonen beskæftiger caféen og butikken 5 – 6 ansatte. På baggrund af coronaen, er der lavet et lille corona-vindue til at varetage bestillinger til caféen, da der højst må være 12 personer indendørs. Til gengæld bliver der så sørget for gæsterne med servering udendørs. Caféen og butikken har åben fra kl. 11 til 17.

- Jeg har altid haft meget hjælp af min familie, mor og far og da mine børn var store nok, har de også hjulpet. Nu er det så deres venner der hjælper til, fortæller Dorthe Hansen. Vi elsker det her sted og håber at dem der kommer her, også gør det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...