Todages møde i Hjørring krydres med udflugter til bl.a. Hirtshals, Tversted, Tolne, Sdr. Rubjerg og Vrensted, som er eksempler på at ildsjæle skaber udvikling til tilbagegang i folketal

HJØRRING: 700 politikere, byplanlæggere og konsulenter fra hele landet mødes torsdag og fredag i Vendiahallen i Hjørring for at få ideer og inspiration til, hvordan de kan udvikle deres egne byer i fremtiden.

Hovedtemaet for byplanmødet er politisk lederskab i den forbindelse.

- Vi ser ofte at de kommuner, der er pressede, finder på nye og innovative løsninger som andre kan lade sig inspirere af. I Hjørring Kommune samarbejder man aktivt med lokalsamfundene både i byerne og på landet og tager udgangspunkt i lokale behov. Det er meget spændende at følge de løsninger, der kommer ud af det, siger direktør Ellen Højgaard Jensen fra Dansk Byplanlaboratorium.

Det får de mange deltagere i byplanmødet især mulighed for på dag nummer to under mødet i Hjørring.

Der er der arrangeret en række udflugter til forskellige steder og byer, hvor kommune i samarbejde med lokale ildsjæle har været eller er i gang med at udvikle et lokalområde trods befolkningstilbagegang.

I alt har de 700 politikere, byplanlæggere og konsulenter haft muligheden for at vælge en udflugt blandt 15 udvalgte busture, hvoraf flere dog kører til nabokommuner.

En af busturene er til Hirtshals, som er stærkt præget af at være et resultat af landets første byplankonkurrence for en hel by - vundet af byplanfagets nestor Steen Eiler Rasmussen i 1919.

Deltagerne går i nestorens fodspor på en byvandring i bymidten, besøger Østhavnen og Nordsøen Oceanarium og Forskerpark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...