Kaffestuen i Hirtshals Fyr er åbent hver adventssøndag

HIRTSHALS: TV2 blændede den 1. december – altså i lørdags – op for årets julekalender, og det er en, man kender til i Hirtshals – ikke mindst på Fyret.

Det er fem år siden, at denne udgave af julekalenderen blev vist på TV2, og der er kommet en ny generation af børn, som skal opleve ”Tvillingerne og Julemanden”, når de rumsterer i og omkring fyret i Hirtshals.

Der er traditionelt hyggeligt omkring Hirtshals Fyr i dagene op til jul og i juletiden. Den hygge skal også opleves i år.

Fyret slår ikke alene ”tårnlugen” op. Der bliver også – hver søndag i advent åbnet i dobbeltdøren til Mesterhusets Kaffestue.

Tidligere år har Fyrets frivillige også budt inden for på søndagene i december. Og i år gør man det altså samtidig med at TV2 sender julekalenderen ”Tvillingerne og Julemanden”, der for en stor dels vedkommende er optaget omkring Hirtshals Fyr. Det skete for seks år siden, så nisser, dr. Svart, børn og fjerkræ har for længst rømmet området. Men hyggen er der altså stadigvæk – ikke mindst om søndagen.

Fire søndagen – adventssøndage – er der dækket op i kaffestuen, der er varmet gløgg og æbleskiver, og er man mere til kaffe, te eller sodavand lader det sig gøre at købe af disse varer.

Fyrets frivillige er på mærkerne og tager godt i mod. Samtidig er fyrejeren – Hirtshals Fyr Fond – kommet i julehumør, så de, der ønsker at komme til tops disse adventssøndage, slipper for at betale for opstigningen.

Første adventsåbning var søndag den 2. december, hvorefter kaffestuen er åben mellem 13 og 17 de følgende tre adventssøndage.

Fyrtårnet holdes som sædvanligt åbent daglig fra kl. 10 til solnedgang, så der er mulighed for – mod en beskeden entre – at komme op og fået fantastisk udkik over byen, ind over landskabet og ud over havet!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...