Der er masser af arrangementer den kommende tid

HIRTSHALS: Sommeren i Hirtshals, Tornby og Tversted er fyldt med sjove arrangementer og aktiviteter for alle aldre.

- Nyd de maritime oplevelser med en omvisning på Hirtshals Redningsstation, hvor stationens folk fortæller om deres opgaver og deres avancerede udstyr - en oplevelse lidt udover det sædvanlige. Tag til søs, og nyd en havnerundfart med museumsskibet HG 159 Johs Hejlesen. Her kan Hirtshals Havns mange bassiner og størrelse virkelig fornemmes, og byen opleves fra søsiden. Prøv også en sejltur på havet ombord på én af de 2 fladbåde i hhv. Tversted og Tornby. Her skal alle kræfter ligges i, når båden skal op i fart – men husk også at nyde synet af kystlinjen, oplyser Hirtshals Turistbureau i en frisk pressemeddelelse.

I løbet af sommeren er der rig mulighed for at fordybe sig i historien. Få indsigt i livets som soldat under 2. verdenskrig med en guidet bunkertur ved Hirtshals Bunkermuseum og ved bunkerne i Tversted. Begge ture byder på spændende formidling og lokal vinkel på historien.

Turistbureauet opfordrer også turister og lokale til at besøge Hirtshals Museum i det lille charmerende fiskerhus, som nu er åbent for publikum.

Her formidles også om den lokale stolthed; bjesk. Onsdage i juli kl. 10.30 afholdes et lille foredrag om bjesk-fremstilling i museumshaven. Museumshaven er fuld af liv alle hverdage i juli fra kl. 10-16, hvor Haveholdet, som består af pensionerede fiskere og vodbindere viser deres færdigheder frem og damerne i ”Fiskekrogen” serverer lækre fiskeretter.

Vil man vide mere om indsamling af egnede urter, bær og planter til bjesk-fremstilling, så spring med på en guidet bjesk-tur i Tornby Klitplantage søndag den 15. juli kl. 14.00

Udforsk den dejlige natur, og ikke mindst den skønne klitplantage i Tversted, hvor stokmøllen Østerklit befinder sig. Tag med til mølledagene, hvor der fortælle om møllens historie og hvis vejret er godt sættes møllen i gang. Nyd møllens lyd, når det knitrer og knager.

Herregården Odden med den enestående samling af J. F. Willumsens værker, er altid et besøg værd. Også for at nyde de skønne omgivelser. Fæstebondeforeningen ved Herregården Odden arrangerer 3 særlige arrangementer ’Mad, Kunst og Musik’ i løbet af sommeren. Oplev en aften med lækker mad, kunst og musik i de historiske rammer.

Hirtshals Turistbureau er klar med ny webshop, hvor der er mulighed for at købe/ tilmelde sig de mange fine arrangementer. Find link til webshoppen på www.visithirtshals.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...