Andagt og salmesang på Emmersbæk Kirkegård

HIRTSHALS: På grund af corona-situationen inviterede menighedsrådet til andagt og salmesag på Emmersbæk Kirkegård søndag 10. maj. Der blev holdt i alt 4 andagter denne søndag, nemlig kl. 10 og kl. 11 og om eftermiddagen var det kl. 13 og 14.

Det var sognepræst Bjarne Hougaard, der kom på ideen.

- Jeg synes, lige det var stedet i den frie natur, der er så gode forhold her på Kirkegården - med en stor højde-forskel, så menigheden kunne sidde på græsset på selve kirkegården. Bjarne Hougaard,

Pladsen var delt op i to grupper, og menigheden sad med stor afstand mellem hinanden, der blev serviceret af medlemmerne fra menighedsrådet, så alt kunne gå forsvarligt til.

Under andagten bekendtgjorde Bjarne Hougaard, at kirkerne nok snart vil blive åbnet igen, lige som han fortalte, at der var ansat en ny præst ved Emmersbæk Kirke, nemlig Poul Steenbeek; han skal skal indsættes omkring pinse.

Det var sognepræst Bjarne Hougaard der stod for andagten søndag den 10 maj, men den nye præst Poul Steenbeek hjalp lidt til under andagten, så menigheden kunne se og høre den kommende præst i Emmersbæk.

Der var mødt 20 til andagten kl. 10 søndag den 10. maj.

Bjarne Hougaard har nu været sognepræst i Hirtshals i 18 år, han kom fra Hvam, hvor han havde været sognepræst i 12 år .

Her i coronatiden har præstegerningen foregået meget digitalt og virtuelt. jeg har også mange besøg privat, ligesom folk også er kommet til mig herhjemme, så der har været nok at se til i den senere tid, siger Bjarne,.

Den nye præst i Emmersbæk Poul Steenbeek er 33 år og har kone og to børn, som alle er flyttet ind i præsteboligen i Emmersbæk.

- Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Poul.

- Jeg er fra Holland, men min mor er dansk. I min barndom var jeg med mine forældre på Mission i Nord Yemen, hvor jeg lærte arabisk, senere flyttede vi hjem til Holland igen. Jeg tog min teologieksamen på universitet i Århus, og her fandt jeg også min danske kone, tilføjer han.

Poul Steenbeek behersker fire sprog: hollandsk, dansk, engelsk og arabisk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...