HIRTSHALS: Turistsamarbejdet Toppen af Danmark har sendt en pressemeddelelse med et katalog af forslag til aktiviteter, som vintergæster i området kan deltage i vinterferien, primært i uge 7 og 8.

Således har Børglum Kloster i år særlige vinterferieaktiviteter, hvor børnene blandt andet kan finde snebolde på klostret.

Hele vinterferien vil der være mulighed for at deltage i klosterets specielle vinter-konkurrence for børn - ”De skjulte snebolde”. I denne konkurrence skal man finde årets sidste snebold, hvor man kan bytte den til lidt lækkert i Café Vognporten. Børn kan også opleve kulisserne fra julekalenderen ’Ludvig og Julemanden’, deltage i tegnekonkurrence og vind præmier samt spille kryds og bolle på ægte vintermanér.

Og så er der fastelavn på klostret den 23. februar.

Det hele starter lørdag den 9. februar.

På Nordsøen Oceanarium kan gæster opleve De store hvalmysterier

I vinterferien inviterer Nordsøen Oceanarium gæsterne indenfor til et sandt mysterium. Her får de besøgende lov til at lege detektiver og følge i sporene på verdens største dyreart – nemlig hvalen. Nordeuropas største akvarium byde på aktiviteter for hele familien, og man kan blandt andet opleve virtuelle hvaler i deres naturlige størrelse og meget andet, der relaterer til de store havdyr.

I Hvalforskerhytten, hvor ilden knitrer i brændeovnen og der vil være varm kaffe på kande, kan gæsterne som vaskeægte detektiver, være med til at udforske ”Mysteriet om hvalen”. Her kan man få svar på spørgsmål om de mange hvaler i vores farvande, høre om de adskillige observationer af hvaler omkring, og ikke mindst strandingerne. En helt ny produceret film hvor man følger en vågehvals færden gennem flere måneder bliver vist på den store skærm, og man kan gå på opdagelse blandt de flotte skeletter, både ude og inde.

Big Ocean Window, Skandinaviens største interaktive LED-skærm, danner rammen om et hvalforedrag, hvor man også kan se de store arter i naturlige størrelse på den enorme skærm. I biografen bliver børnebogen ”Anna og Kaskelotte” læst højt af forfatter Lasse Rosendahl. Bogen belyser nogle af de forskelle og ligheder vi mennesker har med hvalerne - og vi har faktisk mere tilfælles end man lige skulle tro! De yngste besøgende kan møde børneguiderne, der laver kreativt værksted og formidler i børnehøjde. Der er aktiviteter for alle hele vinterferien, fra d. 9. – 24. februar.

Også her starter aktiviteterne den 9. februar

Hirtshals Bibliotek oplyser, at det vil indvi et nyt LEGO byggebord.

- Kom til nogle hyggelige LEGO-bygge-dage på Hirtshals Bibliotek. Du har mulighed for at komme og bygge lige hvad du har lyst til. I de bemandede åbningstider vil der være små konkurrencer for alle de byggeglade gæster. Arrangementer foregår over flere dage, og det kræver hverken tilmelding eller betaling. Man skal bare møde op og bygge på livet løs, lyder det fra biblioteksafdelingen.

Læs om arrangementer på Hirtshals biblioteks hjemmeside.

Der også vinterferie på Hirtshals Museum

- Kom til nogle hyggelige dage på Hirtshals Museum, når “Haveholdet” besøger museet. Det kære hold er klar til at vise gamle, maritime håndværk. Der vil være mulighed for at være kreativ, og for selv at lave flotte nøgleringe og andre ting, som du kan tage med hjem som minde, fortæller museet.

Arrangementer finder sted tirsdag og torsdag i uge 8, fra kl. 11-16.

På turistbureauerne i området er der omtale af mange andre tilbud til aktiviteter for vintergæster.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...