Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

PROJEKTER: Seks projekter skal skabe bedre adgang til naturen i Region Nordjylland. Blandt andet ved Bindslev

Det skal være lettere at komme ud i naturen.

Det mener Friluftsrådet, som i slutningen af september besluttede at give tilskud til 32 lokale initiativer, der gennem fysiske tiltag til lands eller til vands skaber bedre adgang til naturen.

I Region Nordjylland har seks lokale projekter fået tilskud på i alt 930.000 kroner.

- God adgang til naturen er vigtigere end nogensinde. Covid-19 har sat store begrænsninger for vores liv og måder at være sammen på. Her er naturen et frirum, hvor der er god plads og muligheder for at mødes og dyrke fællesskaberne. Derfor er det vigtigt, at der er gode faciliteter, stier og ruter, som gør det let for alle at komme ud i naturen, siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet.

Blandt de lokale initiativer kan man finde mange projekter, som er drevet af et stærkt frivilligt engagement.

- Vi er glade for at kunne støtte de lokale ildsjæle, som brænder for at skabe bedre adgang til naturområder, der i dag er vanskeligt tilgængelige af forskellige årsager. Hvis vi skal sikre, at befolkningen har et nært forhold til naturen, er det helt afgørende, at man let kan komme ud i den, siger Niels-Christian Levin Hansen.

Der er givet flere tilskud til handicapvenlige stier, der skal gøre det lettere for eksempelvis kørestolsbrugere at komme ud i naturen.

Blandt andet har Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening fået tilskud til tiltag, som forbedrer tilgængeligheden for handicappede til søerne i Lergraven ved Bindslev.

Foreningen har fået 200.000 kroner til etablering af en handicapvenlig sti og madpakkehus.

Flere steder er der også givet tilskud til etablering af stier, som skaber adgang til naturområder, der i dag er vanskeligt tilgængelige. Det er tilfældet på Mors, hvor Nordmors Beboerforening har fået tilskud på 180.000 kroner til fugleudkigspladser ved vådområderne Hundsø og Biskær med tilhørende stier.

Derudover har Hanstholm Rådet fået tilskud på 200.000 kroner til en ni kilometer lang vandre- og cykelrute rundt om Hanstholm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...