Nyt kunsthus for børn åbnede lørdag på Vodbindervej i Hirtshals

HIRTSHALS: Der var officiel åbning af kunsthuset Bibiana Hirtshals lørdag, og der var mødt mange gæster op til åbningsfesten.

Borgmester Arne Boelt bød velkommen i børnekunst- og kulturhuset. Huset skal rumme værkstedsaktiviteter, workshops og undervisning, der kan udvikle kulturaktiviteter for børn lokalt i Hirtshals, i Hjørring Kommune og i hele Region Nordjylland. I huset skal der også ske udvikling og etablering af en Børnenes Byggeskole, et koncept som inddrager børn i byggeriets faser fra udvikling til opførelse.

Janne Bech, som er direktør og kurator for Bibiana Danmark, siger at Hirtshals var det helt naturlige sted at etablere sig. Bibiana startede med skibet M/S Bibiana, og det gode skib har ligget til kaj i Hirtshals i forbindelse med Naturmødet. Skibet kommer stort set til alle byer i Danmark, der har en god havn, og målet er at formidler kunst i børnehøjde.

Vigtigt for fremtiden

Kristian Højer Kristensen er den daglige leder af Bibiana Hirtshals. Kristian er uddannet udstillingsarkitekt og formidler af god arkitektonisk kunst blandt andet for børn.

Kristian Højer Kristensen mener, at børnekulturen er noget nær det vigtigste for den udvikling, der skal finde sted i vort land - og dermed også i vore byer i fremtiden.

- Det er fra børn man kan - hvis man stiller dem de rigtige spørgsmål - få svar på, hvordan vores fremtidige byfornyelser kunne komme til at se ud. Og hvordan de ser nye ting kunne forme sig.

- Det er jo kun børn, der kan sige ting, som voksne nogle gange ikke engang har fantasi til at forestille sig.

Børn går nye veje

- Det med kunst for børn, er en kæmpe udviklingsmulighed for vort samfund, her arbejder børn med en kunstart, som virkelig kan bruges i voksenlivet til gavn og glæde for al den udvikling, der altid finder sted i moderne samfund, siger Kristian.

- Husk på at Bibiana ikke bare er et sted, hvor børn tegner og laver børnekunst, men også et sted, hvor man kan blive udfordret til at gå nye veje i kunst og kultur. Det sker ved at give børnene direkte adgang til verdens bedste børnebogsillustrationer og internationale udstillings- og læringskoncepter.

Mens det tager voksne lang tid at lære brugen af 3D, så tager børn frisk og naturlig på udfordringen, og har fået tjek på det i løbet af få minutter.

Ny fest på vej

Bibiana Hirtshals skal ikke alene benytte stueetagen på Vodbindervej. Første sal skal i brug i løbet af 2019 og 2020, og her forsøger man at holde stilen fra Vodbinderiets tider, med de ar der er i huset, ved en nænsom restaurering, så man ikke udvisker de historiske spor fra husets tidligere anvendelse.

- Så vi holder nok snart en ny reception, når første sal skal tages i brug, smiler Kristian.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...