200.000 kroner skal bruges til at indrette det tidligere vod- og trawlbinderi på havnen til et børnekulturhus for hele Nordjylland

HIRTSHALS: Foreningen Bibiana får 200.000 kroner ir støtte fra Realdania Fonden.

Under overskriften Børns Stemme – Fremtidens Hirtshals i Hjørring Kommune er Foreningen BIBIANA Danmark i gang med at transformere et tidligere vod- og trawlbinderi på havnen i Hirtshals. Det skal de næste fem år skal fungere som børnekulturhus for hele Nordjylland.

Huset skal være base for kreative og kunstneriske bygge- og arkitekturprojekter for især byens børn.

19 nye ildsjæleprojekter – heraf tre fra Nordjylland – har fået en økonomisk håndsrækning fra Realdania til at føre deres projektdrømme ud i livet. Det sker som en del af af Realdanias ildsjælekampagne, Underværker.

Ved Lildstrand nær Thisted er lokale borgere gået sammen om at anlægge kystterrasser på landingspladsen – stedet, hvor lokale og turister og mødes. Målet er at gøre kystterrasserne til en arkitektonisk attraktion og forbedre sikkerheden for brugerne.

Og i Nørager vil en gruppe unge fra det lokale elev- og centerråd skabe et sceneområde, et ”relaxområde” og et være- og lærested for aktiviteter på tværs af byens tiltag – fra revy til kulturskole, foredrag, små lokale koncerter og udendørs teater.

- I Realdania er vi glade for endnu en gang at kunne bakke op om den frivillige indsats - ikke mindst fra Nordjylland, hvor det frivillige engagement stortrives allerede. Hvor andre ser problemer, ser ildsjælene muligheder. De er frontløberne, de gør noget ved sagen og har modet til at gå nye veje, og vi glæder os nu til at følge projekternes vej mod realisering, ssiger Astrid Bruus Thomsen, programchef i Realdania.

For ildsjæle med en god projektidé er endnu en mulighed for at byde ind. Næste ansøgningsrunde har frist den 27. marts 2020. Følg med på Underværker.dk, i kampagnens nyhedsbrev og på Facebook.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...