Borgerne i Bindslev står sammen, når der kaldes til fællesspisning i byen.

BINDSLEV: Flere end 10 procent af borgerne i Bindslev havde torsdag aften valgt at deltage i Bindslev Spiser Sammen. Spejderne fra Bindslev samt Dagli’Brugsen i Bindslev er de overordnet tovholdere på det tilbagevendende arrangement. Men, uden de mange frivillige fra byen, vil det aldrig kunne lade sig gøre at gennemføre.

De 150 deltagere mødte op på Bindslev Skole og ventede med spænding på at få oplyst, hvad menuen stod på denne aften. Klaus Kold fra Dagli’Brugsen kunne fortælle at 13 frivillige havde produceret biksemad og spejlæg.

Klaus Kold fortsatte med at fortælle: ”Alle har mulighed for at komme til at hjælpe til med enkelte små opgaver. Flere har været på opgaven med at lave mad. Enkelte har stået for få produktionen af spejlæg, andre har stillet borde op. Så I kan alle være med til at få fremtidige arrangementer stablet på benene.

En af de yngste deltagere valgte på dette tidspunkt at melde ud, at han ville op på armen af Klaus Kold, hvorfra han kunne se ud over alle 150 gæster. Dette medførte de helt store smil på alles læber.

De frivillige stod klar til at servere spejlæg og biksemad på gæsternes medbragte tallerkner. Gæsterne kunne uanset alder se frem til at spise ca. 500 gram biksemad, så alle kunne gå mætte hjem senere på aftenen.

Snakken gik livligt i det store rum på skolen. Man måtte lige trække maven lidt ind, når andre skulle forbi for at hente mere mad. Dette medførte flere latteranfald blandt gæsterne. Over kaffen blev de sidste nyheder om livet i Bindslev drøftet.

Næste arrangement bliver i foråret 2020, hvor alle har mulighed for at melde sig som hjælper.

Tekst og foto: Ulla Sølvsten

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail