HIRTSHALS: Trods generelt gode priser på fiskeauktionen var fiskeriformanden Niels Kr. Nielsen, Hirtshals Fiskeriforening ikke tilfreds med situationen, da der fredag formiddag var generalforsamling i foreningen.

- Der har været problemer med at fange de forskellige kvoter. Desværre kommer vi igen ud af året med alt for megen fisk, der ikke bliver fanget. Jeg har ikke opskriften på, hvordan vi får fanget den danske kvote, men jeg ved at således som det har været i de seneste år, så har det bestemt ikke været godt. Danmark har på nuværende så store kvoteandele, at vi nok skal tænke på at få flere fartøjer ind i fiskeriet, udtalte Niels Kr. Nielsen.

Han mener regeringen bør være behjælpelig med en ordning, der giver bedre muligheder for at yngre fiskere kan komme i gang med deres eget fartøj.

- Der må laves en finansieringsordning, så der ikke er nødvendigt at ligge 300 dage om året for at få økonomien til at hænge sammen. De yngre fiskere vil ikke leve sådant i dag. Alle har ret til et familieliv ved siden af deres arbejde. Den ret skal den næste generation af fiskere også have, understregede formanden.

Den samlede omsætning på Fiskeauktion Nord i Hirtshals lå i de første 11 måneder af 2018 på nogenlunde samme niveau som i 2017, men mængden af fisk faldt med 20 procent.

2018 blev et godt år for de fiskere, som kom i land med store mængder rødspætter, idet auktionspriserne i gennemsnit steg med 51 procent. Eller fra 16,13 kr. til 24,38 kr. pr. kg.

Men den samlede mængde af rødspætter faldt med over 40 procent. Blandt andet fordi, at da foråret kom og der skulle fiskes efter rødspætterne, så var de sværere at finde end tidligere.

Derimod blev der tilført 35 procent flere torsk til Fiskeauktion Nord i Hirtshals og det gav et gennemsnitsfald på 10 procent i prisen.

Begge fiskearter udgjorde 30 procent af tilførte mængde fisk.

- Fiskeriet set over hele året har været noget frustrerende. Det startede godt med kvoteforøgelse på vigtige arter i Skagerrak og Nordsøen, men desværre var de ikke at finde som forventet, forklarede formanden.

Det drejede sig om rødspætterne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...