Elever fra 2. klasser i Hirtshals deltager i Naturmøde aktivitet med at håndtere affald sammen med Coop og AVV

HIRTSHALS: Elever fra to 2. klasser fra Hirtshals Skole bygger Skrotrobotter ud af emballageaffald. Det sker sammen med folkene bag Coops skolekontakt og lokale bestyrelsesmedlemmer fra Coop på Naturmødet fredag den 24. maj fra kl. 9.00.

Eleverne har i to uger op til Naturmødet haft besøg af ”Professor Skrald og Skrotrobotterne” i klasseværelset. Sådan hedder Coop skolekontaktens nye bog om affald, genbrug, emballage og madspild, som er blevet et kæmpe hit på landets skoler. 11.500 bøger er allerede bestilt af skolerne i hele landet.

Lokale frivillige, heriblandt Nete Dalsgaard fra SuperBrugsen i Hirtshals, vil på Naturmødet hjælpe 2. klasserne på Hirtshals Skole med at blive klogere på affaldssortering og klar til at bygge deres egne robotter.

- Det er vigtigt, at vi har fokus på, hvordan vi håndterer vores affald, og vi er jo lige begyndt med affaldssortering i byen. Derfor er det helt oplagt at få børnene med på at genbruge emballage og minimere vores affald mest muligt. Vi kan ligeså godt få noget sjovt ud af det også, og det får vi helt sikkert med ”Professor Skrald og skrotrobotterne”. Jeg glæder mig til at se nogle oplagte og kreative børn, som går i gang med at bruge deres fantasi med brugt emballage, siger Nete Dalsgaard.

Aktiviteten foregår på Coops stand nr. 49

Naturmødets sjoveste Skrotrobot bliver kåret af Coop og AVV, når der holdes fernisering for eleverne og deres forældre og lærere lørdag den 25. maj kl. 12.30. Her vil AVV fortælle om affaldssortering, mens elevernes flotte skrotrobotter bliver udstillet, og der vil være lækre smagsprøver fra Änglamark.

Coops arbejde med Professor Skrald og skrotrobotterne understøtter Coops emballagestrategi, som er en langsigtet plan for fremtidens emballage og bæredygtighed i Coop. Ambitionen er at skabe nye, innovative emballageløsninger til gavn for både miljøet, forbrugerne og resten af dagligvarebranchen.

Netop ansvarligt forbrug og bæredygtig emballage bliver omdrejningspunktet for flere debatter og oplæg på Coops stand på Naturmødet, hvor de besøgende bliver udfordret på deres holdninger til for eksempel plastik.

Det er medlemsvalgte fra SuperBrugsen i Hirtshals, Kvickly i Hjørring, Dagli’Brugsen i Bindslev og Dagli’Brugsen i Tornby, som står sammen bag Coops stand på naturmødet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...