Dorthe Schaltz og Rikke Vandsted har investeret millioner på B&B By The Sea i Hirtshals

HIRTSHALS: Dorthe Schaltz og Rikke Vandsted startede den 1. november 2016 B&B By The Sea i Hirtshals. De overtog Vandrehjemmet i Hirtshals, som de nu har renoveret og lavet om, og sammen med købet af ejendommen på Kystvejen 53, er der nu investeret flere millioner.

Dorthe havde været lærer i 25 år, og ville prøve noget andet,.

- Jeg var lidt træt af den nye skolereform, som jeg synes tog fokus væk fra børnene, og lagde mere vægt på at administrere regler om uddannelse.

Rikke Vandsted er uddannet advokatsekretær, og har i øvrigt været i indkøbsafdelingen på Color Line i 22 år.

- Vi var begge opsat på at starte B&B, efter vi havde været en tur sammen i New York, hvor vi var lidt forelskede i konceptet fra Moun Kisco Coach ideen, og jeg kunne bage boller, siger Dorthe.

- Ja og jeg kunne tale tysk, supplerer Rikke.

- Så vi gik i gang med at købe det gamle Vandrehjem i Hirtshals, for at lave det om til en moderne B&B, med alle de faciliteter, det nu krævede.

Mange timer i døgnet

- Vi fik Jens Schlie til at hjælpe os med forretningsideen, og selve budgettet, for at starte op, og dermed også få muligheden for at låne pengene. Og det gik meget nemt. Vi havde også selv lidt penge på bogen, så det var bare at komme i gang. Vi arbejdede 18 timer i døgnet det første år, og det er nødvendigt, når man starter noget helt nyt op, og investerer så mange penge, som vi har gjort. Det skal jo løbe rundt, også fra starten, siger Rikke og Dorthe.

- Vores koncept er at give den bedste service, og lave god hjemmelavet mad med lokale specialiteter, blandt andet bjesk og sild, hvor vi samtidig kan fortælle den gode historie om Signe Hansen, og Årets sild fra Hirtshals. Det vil folk gerne høre.

- Ellers laver vi gerne nye aktiviteter - for eksempel en vildtaften lørdag den 26. oktober, og her kan man stadig nå at tilmelde sig. Den 9. november har vi en MKM-aften, det er Musik Kunst og Mad, og her er der få pladser tilbage.

Det skal være sjovt

- Vi vil gerne være gode ambassadører for Hirtshals med vores forretning, og så vil vi gerne slå et slag for større bosætning i Hirtshals. Vi kunne for eksempel lave et maritimt uddannelsessted her i Hirtshals, og der er nok også andre muligheder. Men det er vigtigt, at vi får noget af dette til Hirtshals, siger Rikke og Dorthe.

- Vi bruger Booking.com, og herfra får vi op mod 60 procent af vore bestillinger, og så arbejder vi sammen med campingpladsen og andre private B&B samtidig med, at vi har et godt samarbejde med vor turistkontor her i Hirtshals.

- Når vore gæster føler sig godt hjemme, kommer de igen år efter år, kan vi se. Og vore færger giver jo også en god afsmitning med overnatninger - her kan vi også se, at folk kommer igen.

Til slut siger Dorthe og Rikke, at det med at være selvstændig, skal være sjov:

- For vi vil ikke kede os her i livet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...