Haveholdet på Hirtshals Museum delte 40.000 kroner ud til aktiviteter i lokalområdet

HIRTSHALS: Haveholdet på Hirtshals Museum kunne tirsdag uddele 40.000 kroner til repræsentanter fra lokale foreninger og institutioner. Pengene er kommet ind via sommerens aktiviteter, som frivillige ildsjæle står bag.

Donationen i år går til: Den gamle by i Vidstrup , som får 3000 kroner. Den Tværkulturelle forening i Hirtshals får 6.000 kroner. Havglimt får 6.000 kroner. Tornby Bjerglaug får 10.000 kroner, og museumsskibet HG 159 ”Johs. Hejlesen” får også 10.000 kroner.

- Vi er meget stolte af at kunne hjælpe på denne måde, siger Bo Godsk fra Haveholdet.

- Haveholdet på Hirtshals Museum startede oprindeligt som en støtteforening for Hirtshals Museum, fortæller Bo Godsk.

- Vi donerer cirka 40.000 kroner hvert år til institutioner, musik, plejehjem, museums lignende institutioner. Man kan ikke søge om midler, haveholdet opsøger selv donationsområder, tilføjer Bo Godsk.

Haveholdet får gammelt tovværk, trodser, og reb, samt tråd og net fra Hirtshals Havn og Fiskeriforeningen.

- Det laver vi så om til fint reb og tov, ved at skrælle det yderste lag af det slidte. Inden under er der et fint tråd- og tovmateriale, som vi kan bruge til at fremstille alle de ting, vi sælger, og får penge for - penge som vi så kan donere i dag, siger Bo.

Haveholdet fremstiller og sælger blandt andet hængekøjer, netgynger, hundesnore, sjippetove, nøgleringe ringspil og nøgleringe.

- Vi donerer også til Hirtshals Museum. For eksempel har vi doneret penge til nye gulve på museet.

Hirtshals Museum er en afdeling af Vendsyssel Historisk Museum.

- Vi holder åbent i haven hele juli fra 10 til 16 hver dag, hvor der bliver arbejdet med det, som vi så kan sælge og få penge for og kan donere til dem, vi synes kunne have glæde af pengene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...