Lars Hejlesen vil kombinere driften af Hirtshals Indkøb med kystnært fiskeri

HIRTSHALS: Indehaver Lars Hejlesen kan i år fejre 10 års jubilæum med Hirtshals Indkøb, som han købte af Hirtshals Indkøbsforening.

- Det er en god forretning, men ikke så god som dengang der var op mod 200 fartøjer i Hirtshals, konstaterer Lars Hejlesen.

Hans salg er fordelt på cirka 80 procent til erhvervsfiskerne og 20 procent til lystfiskere og turister.

- Og det er især også til turbådene, som vi har ni af her i Hirtshals. Og for dem er det jo svært i disse corona-tider, hvor der er mange afbud lige nu. Det går også ud over min forretning, men sådan er det jo, Der er ingen, der ikke bliver ramt af denne corona.

- Derfor har jeg også lige købt en ny båd HG 38 Famous Grouse, hvor jeg vil til at drive fiskeri i igen. Jeg solgte mine to både tilbage i 2009, fordi jeg dengang var nødsaget til at gå i land, og jeg fik en god pris for fartøjerne, så det var mit valg dengang, hvor jeg så købte Hirtshals Indkøb.

Lars Hejlesen fiskede dengang i de tyske farvande.

- Og med en tysk indregistreret båd SH 5. Man skulle have kaptajnuddannelse og ejendom i Tyskland, for at få lov til at fiske i de tyske områder.

- Men mit nye skib er bygget i England. Det er en katamaran med to køl - det gør den meget sødygtig, fordi den er meget bred, og så han den også det store flade dæk. Det at den er flad, gør den også hurtig i vandet, og det er vigtigt for mig. Jeg skal drive kystnært fiskeri med tejn for at fange krabber og sorte hummere.

- Jeg har også garnfiskeri, hvor jeg vil fange havtasker, kulmuler og lys sej, og så vil jeg dørge efter makrel, hvortil jeg har seks pilkmaskiner. Jeg er i kategorien MAF, som betyder mindre aktive fartøjer.

- Men jeg skal jo sammen med fiskeriet også passe min butik, og det kan kun lade sig gøre, hvis man har en hurtig båd og fisker kystnært, så jeg kan komme hurtig ud og hurtig ind. Det jeg fanger, er ukvoterede fisk. Mine tejn kan godt stå i tre dage af gangen, så på den måde kan det hele lade sig gøre.

- Når jeg vælger at blive fisker igen, er det fordi jeg har lyst - og så er det et godt supplement til Hirtshals Indkøb.

- Min nye båd er fra Gate i England, og jeg hentede den selv, og sejlede hjem i kuling 520 sømil. Det tog to døgn, men hg38 Famous Grouse gik utroligt godt i vandet, og lå nogenlunde stabil selv i kuling, konstaterer Lars med et stort smil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...