Fredag 29. november tændes julelysene i Hirtshals og 1. december ankommer julemanden med båd til byen

HIRTSHALS: Handelschef Per Martensen oplyser, at julebelysningen i Hirtshals kommer op uden tilskud fra Hjørring Kommune. Julebelysningen i Hirtshals bliver nemlig sponsoreret af samtlige 200 virksomheder og forretninger og andre liberale erhverv i Hirtshals.

- Og det er vi stolte af, vi skal ikke ud og spørge kommunen om støtte. Det klarer vi selv - i modsætning til mange andre byer, som får kæmpe tilskud fra deres kommuner.

- Så er der også lige det ved vores julebelysning, at det selvfølgelig opsættes af en autoriseret installatør, som har forsikringsforhold og arbejdsmiljøforhold i orden, det er alt for farligt at lade foreninger, eller frivillige hænge julebelysningen op. Hvis der sker ulykker ved at bruge frivillige eller foreninger, kan det jo have uoverskuelige konsekvenser for Hirtshals Handel og Erhvervs bestyrelse, som i sidste ende kan gøres ansvarlige for en eventuel ulykke, siger Per Martensen.

- Og det er der alt for mange, der ikke tænker over, når julebelysningen skal op. Det er store højder, og det er også med store elektriske spændinger. Og sikkerhedsrelæer skal være monteret af kyndige og autoriserede folk, som installatør Jespersen og søn, som nu har hængt op for os i snart 20 år, tilføjer Per Martensen.

- I øvrigt er vor julebelysning nu engang et meget stort traditionsberiget fænomen, Det er med julestjerne i alle master, og juletræer op af hver eneste mast i byens gader - det er da rigtig gammeldags jul, siger Per.

- Og juletræerne bliver jo også pyntet af skoleklasserne fra Hirtshals Skole.

- Vi glæder os også til at tænde det store juletræ, på Den Grønne Plads fredag den 29. november klokken 17. Her kommer julemanden og tænder træet, og han deler slikposer ud til alle børn, når vi har danset om træet. Bagterp Blæserorkesteret spiller julemelodier, mens vi danser om træet, siger Per.

- Og når vi så er færdige med det, deler julemanden slikposer ud, og der er en Hirtshals Bjesk til de voksne.

Julemanden kommer sejlende fra Grønland den 1. december klokken 12, og lægger til kaj neden for Trappen. Også her har han en slikpose med til alle børn, og her er der også en Hirtshals Bjesk til de voksne.

Lena og Peter Krogh spiller traditionen tro julemelodier om bord på Juleskibet Johs Hejlesen, der kommer sejlene med dem alle.

- Lena og Peter følger julemanden med musik op af Trappen til Den Grønne Plads, hvor slikposerne deles ud af julemanden, og hvor der serveres en Hirtshals Bjesk til alle voksne, lige som vi plejer siger Per Martensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...