Kasper Wæhrens, Tannisby Camping, går selv i spidsen med nytænkning

TVERSTED: Campingpladsejer Kasper Wæhrens opfordrer til at bryde med vanetænkning og går selv i spidsen

Camping er lidt af et smertensbarn i dansk turisme. Antallet af campingpladser falder. Det samme gør antallet af overnatninger. Og salget af campingvogne er langt fra niveauet fra før finanskrisen.

- Skal udviklingen vendes, kræver det nytænkning, siger Kasper Wæhrens, der har ejet og drevet Tannisby Camping i Tversted siden 2011 og Hjørring City Camping siden i fjor.

Kasper Wæhrens forsøger selv at gå i spidsen med at tænke nyt og det fortæller han om i den seneste udgave af Hjørring Erhvervsnyt:

- Jeg har altid et projekt i gang. Og der ligger nok 30 i skuffen og venter på tid og kapital til at føre dem ud i livet.

Siden 2011 har Kasper Wæhrens hvert år (minus 2014 hvor vejret var elendigt) haft en vækst på mindst 9 pct. i Tannisby Camping takket være mange store og små tiltag.

Et af de mest spektakulære er opstilling af moderne mobile homes i stedet for forældede campinghytter af træ.

Det strategiske perspektiv er, at udviklingen mod mindre og eldrevne biler gør, at færre biler overhovedet vil kunne trække en campingvogn. I stedet kan turister med smag for det særlige campingmiljø leje et mobile home med stue, køkken, bad og to soveværelser.

Mobile homes på Tannisby Camping ejes af private og udlejes i det omfang, ejerne ønsker det.

Kasper Wæhrens har også anskaffet to mobile homes af en type, der hver rummer et ”hotelværelse” med bad og køkken.

Denne type planlægger Kasper Wæhrens også at opstille på Hjørring City Camping.

Han ser imidlertid campingpladsen i Hjørring by i et helt andet perspektiv end Tannisby Camping.

- City Camping er i virkeligheden mere et motel end en campingplads. Langt hovedparten af gæsterne overnatter kun en enkelt nat på vej til eller fra færgerne i Hirtshals. Så min tanke er at udvikle City Camping yderligere ad den vej med mobile homes i hotelværelsestil,” siger Kasper Wæhrens.

Det er Hjørring Kommune, der ejer campingpladsen, så yderligere udvikling og investering kræver en vidtgående aftale om økonomi og forpagtningsperiode.

Efter overtagelsen af campingpladsen i Hjørring genåbnede Kasper Wæhrens det tilhørende friluftsbad. Det blev så stor en succes, at han nu er i gang med at investere i en café og en terrasse, så at friluftsbadet kan blive et samlingssted for byens egne borgere – ikke mindst de unge.

Siden Kasper Wæhrens blev campingpladsejer i 2011, har han ved siden af at drive Tannisby Camping haft job ved siden af for at få privatøkonomien til at hænge sammen. Det stoppede han med sidste år og bruger nu al sin energi på sine to campingpladser.

Og måske bliver det til flere. Kasper Wæhrens har i hvert fald kig på et par stykker, der er økonomisk nødlidende, men som han godt kunne tænke sig at gøre til profitable forretninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...