SE KORTENE - Arbejdet med at flytte cykelsti og bro begynder i den kommende uge

HIRTSHALS: Havet har ædt voldsomt af kysten ved Uggerby Ås udløb i de senere år. Derfor skal cykelstien og broen over åen nu flyttes, og arbejdet går i gang i den kommende uge, hvis vejrforholdene tillader det.

Den nationale cykelrute - der går mellem Skagen og Hirtshals - er ved at blive eroderet væk der, hvor stien krydser udløbet af Uggerby Å. Cykelruten ligger tæt på kysten, der igennem de sidste år har været udsat for stor kysterosion.

Cykelruten er meget benyttet. En trafiktælling foretaget af Naturstyrelsen i 2019 viser, at 500-700 personer om dagen bruger cykelruten i sommerperioden.

Derfor ønsker Naturstyrelsen Vendsyssel og Hjørring Kommune at bevare muligheden for at færdes på strækningen.

For at bevare ruten, er det nødvendigt at omlægge strækningen omkring Uggerby Å og flytte den længere væk fra kysten. Broen over åen skal også flyttes.

- Det er svært at forudsige, hvordan kystnedbrydningen og oversvømmelse af Uggerby Å vil udvikle sig i de kommende år. Derfor har vi valgt en midlertidig løsning, så stien vil kunne flyttes i takt med, at kysten og naturen nedbrydes og forandrer sig i det dynamiske og værdifulde område, lyder det fra Hjørring Kommune.

Arbejdet med at anlægge det nye forløb af cykelstien begynder - afhængig af vejr og vind - i løbet af uge 19.

- Har man lyst til at kigge forbi, mens arbejdet står på, opfordrer vi til at holde afstand - både til hinanden på grund af risikoen for coronasmitte - men også til de store maskiner, som arbejder på stedet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...