Men ruten til Hirtshals har også enkelte passagerer med - dem der skal hjem eller som har et ærinde inden for de gældende regler

KOMMUNEN: Myndighedernes helt nødvendige tiltag for at begrænse spredningen af coronavirus gør, at Fjord Line er i en meget alvorlig situation.

Fjord Line valgte at lukke flere af sine linjer før weekenden, og de norske myndigheder har for nylig valgt at lukke grænserne. Det betyder, at færgerederiet ikke kan tilbyde rejser til kunderne som normalt.

Størstedelen af selskabets indtægtsgrundlag er forsvundet på meget kort tid.

På baggrund af situationen ser Fjord Line sig nødsaget til at gennemføre flere midlertidige tiltag.

Det indebærer blandt andet at hjemsende i underkanten af 100 norske ansatte.

Også ansatte på land og om bord i Danmark og Sverige vil berøres, dog knyttet til de respektive myndigheders ordninger.

- Vi gennemfører disse tiltag for at sikre vores ansattes arbejdspladser, når denne ekstraordinære situation er ovre. Dette indebærer, at vi må reducere kapaciteten midlertidigt i flere led, hvor hjemsendelser desværre indgår, siger Rickard Ternblom, koncernchef i Fjord Line.

Myndighederne giver en undtagelse i reglerne for indrejse og godstrafik.

For bedst muligt at kunne tage vare på vores kunder og opretholde den nødvendig infrastruktur, vil ruten mellem Kristiansand og Hirtshals være i drift, samt enkelte afgange til og fra Stavanger.

Passagerer vil også kunne benytte linjen, men det gælder kun de, som er på vej hjem til deres bolig eller har andre anerkendelsesværdige formål med deres rejse.

- Vi håber at kunne genoptage normal drift så hurtigt som mulig, men vi er klar over, at det er smittebegrænsningen som er det vigtigste, siger Ternblom.

Fjord Line vil fortsætte med at følge situationen tæt og kontinuerligt gennemføre nødvendige tiltag.

- Det er en meget alvorlig situation for os, men også for branchen som helhed. Vi håber, at myndighederne vil bidrage udover det, de allerede har gjort. Tiltagspakkerne er en god start, men for at branchen skal komme tilbage på et konkurrencedygtigt niveau, er det behov for endnu mere, siger Ternblom.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...