Hjørring Handel vil give byens borgere og sommergæster en ekstra oplevelse - fire store sandskulpturer af kommunens attraktioner skal opføres

HJØRRING: Hjørrings borgere og gæster kan denne sommer glæde sig til en ekstra oplevelse, når de shopper, går på café og restaurant eller besøger byens parker og museer. Fire meterhøje sandskulpturer af lokale attraktioner bliver nemlig opført rundt omkring i byen.

Rubjerg Knude Fyr flytter ind på Springvandspladsen - altså et fyr bygget i sand. Klumpfisken eller andet dyreliv fra Nordsøen Oceanarium bliver placeret ved Metropol Shoppingcenter. På parkeringspladsen ved A-Z Hjørring bliver en miniudgave af Børglum Kloster arbejdet frem i sandet, og på Frederikshavnsvej skal Det blå ishus og krondyr fra Slotved Skov modeleres i sand.

- Vi vil vise Hjørring Kommune fra sin bedste side. Vi inviterer Lønstrup ind i byen sammen med Rubjerg Knude Fyr - og samtidig vil vi gerne lave events sammen med kunsthåndværkerne i byen. Og hvem ved, måske vil Murer Kjeld indvie sandskulptur-fyret, siger Rikke Ejsenhardt, event- og aktivitetschef i Hjørring Handel.

- Dem der besøger Hjørring kan forhåbentlig bliver inspireret til at tage en tur til Lønstrup, og dem der er ude at se fyret kan omvendt blive inspireret til at tage ind til Hjørring og se fyret som sandskulptur.

- På den måde kan vi hjælpe hinanden med at give turisterne en god oplevelse i kommunen, siger Rikke Ejsenhardt.

- På samme måde vil vi også samarbejde med Nordsøen Oceanarium og Børglum Kloster. Vi vil rigtig gerne sende gæsterne til både Hirtshals, Børglum Kloster, Løkken, Lønstrup og Tversted-området.

Planen er, at der i tæt samarbejde med turistattraktionerne i kommunen skal laves forskellige events i Hjørring.

- De mange borgere, der i år bliver hjemme på ferie, kan blive inspireret til at tage på ture og hygge sig i Hjørring by - men også at tage ud og besøge kommunens attraktioner. Vi håber samtidig, at vi kan vise turisterne, hvor dejligt det er her i Hjørring.

- Og så håber vi også på, at det her kan føre til mere. At vi også næste sommer kan arbejde sammen på tværs i hele kommunen og hjælpe hinanden med at gøre det fedt at være her og gøre opmærksom på, hvad vi kan, og hvad vi har. Forhåbentlig tager turisterne hjem og fortæller, hvor fedt det er i Hjørring Kommune - at der er SÅ meget at lave bare inden for en radius af 15 kilometer.

- På Springvandspladsen bliver i øvrigt der mulighed for mere udeservering - så jeg tror, der bliver en fantastisk stemning i byen, tilføjer Rikke Ejsenhardt.

Byggeriet af de to første skulpturer går i gang allerede 2. juni. To kunstnere står for arbejdet, og på bare ti dage vil de to første skulpturer stå klar. Ti dage senere er alle fire sandværker klar til publikum.

Nu håber Hjørring bare på nogle solrige sommeruger, så gæster i stort tal ville køre til kommunen og gå på opdagelse i både butikker, cafeer og restauranter - og nyde de ekstra oplevelser.

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med Hjørring Kommune under coronakrisen. Vi har været i dialog med kommunen hele vejen. De har hørt os, vi hjælper hinanden, og de har stillet både penge og arbejdskraft til rådighed for at hjælpe alle kommunens handelsbyer. Og de har bragt os sammen på tværs af kommunen, siger Rikke Ejsenhardt og tilføjer, at sandskulpturprojektet er støttet af Hjørring Kommune økonomisk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...