Søndag 13, september samles der penge ind til projektet

KOMMUNEN: Det Grønne Hjørne i Horne er et naturligt samlingssted for blandt andet Horne Beboerforenings faste arrangementer.

For snart seks år siden genindviede beboerforeningen området efter en større renovering og nu er man klar til at give den endnu en skalle med en udvidelse blandt andet med en legeplads til de mindste, der vil indeholde legeredskaber, kravlebakker samt junglesti.

Derudover etableres der stisystem til arealet, som placeres længst væk fra vejene, samt opholdsmulighed for de voksne ledsagere. Det skal der penge til, og da foreningen ikke har en rig onkel fra Amerika og ikke tør satse på, at han dukker op, må man klare det med egen indsats - og hjælp fra gode lokale sponsorer.

I sidstnævnte kategori er Hirtshals Sparekasses gavefond, som har støttet udvidelsen med 75.000 kroner og ENV-fonden som har givet 45.000 kroner.

Den samlede anlægssum forventes at blive ca. 200.000 kroner. Kommunen ansøges om støtte gennem matchningsmidlerne, der også bidrog med hele 250.000 kroner til første etape.

Et vigtigt bidrag kommer også fra det helt lokale, fortæller formanden for beboerforeningen i Horne, Kristian Andersen og peger på Horne KFUMs traditionelle sponsorcykelløb.

Løbet og en række andre aktiviteter afvikles søndag 13. september, hvor foreningerne i Horne samler ind til at udvide arealet. De sker med aktiviteter fra 9-13.30.

Overskuddet fra sponsorcykelløbet går i år alene til at støtte etableringen af en legeplads for de allermindste gæster på Hjørnet.

- Vi støtter op om projektet, fordi Hjørnet allerede nu er en ideel plads for social og fysisk samvær for børn og unge. Livet på Hjørnet spiller rigtig godt sammen med de tilbud vi har idrætsforeningen – dog med den forskel, at de hos os møder engagerede trænere, siger John Kondrup Christensen, der er formand for Horne KFUM.

Forud ud for cykelløbet er der i år arrangeret brunch, som afvikles i Horne Efterskole, som vederlagsfrit lægger køkken og spisesal til.

Brunch-menuen er alenlang, og stort set alle råvarer er sponserede af godt 20 handlende i og omkring Hirtshals.

- Vi tager det som udtryk for, at rigtig mange har set eller hørt om det Grønne Hjørne i Horne, og at man gerne vil støtte en udvidelsen af den succes.

- Derudover er der heller ingen tvivl om, at alle er bevidste om, at udviklingen heroppe skal ske med afsæt i lokale kræfter – og det kræver fælles opbakning, siger Kristian Andersen, som også er sikker på, at et Hjørne som Hornes er med til at slå ringe i vandet, som kan bridrage til bosætning.

- Med vores Hjørne fremstår Horne som en by med liv i, når solen skinner, så er der året rundt skatere på ramperne. Derudover har vi hidtil haft en række arrangementer, som også trækker folk sammen.

Efter brunchen vil der på Hjørnet være friluftsgudstjeneste, hvor sognepræst Listelotte Wiemer holder prædikenen.

Efter gudstjenesten er man velkommen til at slå en bod op på Hjørnet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...