Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

SPORT: Hirtshals har også nogle gode forhold - især for dem, der dyrker Kite-surfing

Anden afdeling af DM i surf på bræt blev afholdt lørdag 26. september og søndag 27. september ved høfderne 90 og 91 i Agger.

De endelige mesterskaber i DM bliver afholdt i oktober oplyser Frederik Steinfath, der kommenterede DM 2. afdeling.

Der var mødt mange op ved Vesterhavet for at se surferne glide på bølgerne langt ud fra havet, og helt ind til stranden, men det var også godt blæsende. Helt op til 17 sekundmeter, som betegnes som stormende kuling.

Godt vejr til denne noget ekstreme sportsudøvelse.

Agger Surf og Events er en del af Cold Hawaii i Syd Thys Nationalpark, og de gør det godt.

Der er også rigtig mange Kite-surfere i Agger og i Krik Vig. Her i denne del af Limfjorden er der fantastiske gode vandybde forhold til denne dristige sport, som når det blæser, når op i over 15 meters højde for dem, der virkelig kan udnytte vinden til de store spring på brættet.

- Der er mange steder på Vesterhavet, der kan dyrkes Surf sport, men fra Hanstholm og til Agger er havet og vejrforholdene de bedste på Vestkysten, siger Frederik Steinfath.

Gode forhold

Hirtshals har også nogle gode forhold - især for dem, der dyrker Kite-surfing.

Her er der også gode vejrforhold, med megen blæst i den rigtige retning, så der kommer flere og flere til Hirtshals for at dyrke denne sport ud for Hirtshals Havn, og den såkaldte Husmoderstrand ved siden af indsejlingen til Hirtshals Havn.

I Hirtshals dyrkes også stående brætsejlads, hvor Casper Steinfath padlede fra Hirtshals til Kristiansand på et døgn. Og der er altså 138 kilometer, og det gjorde han på sit 4,25 meter lange Paddle Board.

Siden har denne sport taget til i hele landet, både på havet og i fjordene.

Det er en sport, der kræver meget fysik, og en fantastisk balancekunst, og for dem der vil prøve, kan man sagtens komme til hos mange af dem der udbyder kurser og prøvesejlads.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...