Elever og lærere fra Bindslev Skole på en alternativ tur ved motionsdagen i fredags

BINDSLEV: Den sidste fredag før efterårsferien afholder landets skoler den traditionelle motionsdag, hvor eleverne har en sjov dag med masser af motion som en perfekt start på efterårsferien. De fleste skoler afvikler et løb op til 10 km, hvor eleverne går og løber, og måske er der forskellige opgaver undervejs.

Sådan er det ikke i Bindslev. Her arrangerer idrætsforeningen BTI og et stort antal frivillige en meget speciel motionsdag for skolens 200 børn fra 0. - 6. klasse. I området omkring Bindslev Gl. Elværk skal børnene gennemløbe en 2 km lang ekstrem forhindringsbane med masser af mudder, passage af skrotbiler, løb over bildæk, passere Uggerby Å i tømmerflåde og mange andre opgaver, der slutter med en sæbefyldt glidebane, hvor Falck fra Sindal samtidig spuler børnene rene efter strabadserne.

Det er Ruth Kirstine Larsen, der er mor til Lauritz i 4. klasse og William i 1. klasse, der for anden gang er drivkraften bag det ekstreme løb, der blander traditionelt løb med voksenløbet Xtreme Mandehørm. I Bindslev er denne blanding blevet til "Børnehørm - Danmarks sjoveste og sejeste skolemotionsløb".

- Dagen med Børnehørm har flere formål. Børnene bliver presset ud over deres normale grænser, og når de finder ud af, at de godt kan klare de mange udfordrende opgaver, giver det dem stor selvtillid. Samtidig lærer de også at samarbejde, idet alle på holdet skal gennemføre løbet sammen, så børnene hjælper hinanden igennem alle de 18 forhindringer, fortæller Ruth Kirstine Larsen.

Efter løbet er der hygge med varm kakao og snobrød over bålet, mens eleverne venter på dagens højdepunkt, hvor skolens lærere skal ud på den samme forhindringsbane, som børnene lige har gennemløbet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...