Syv nordjyske erhvervsskoler vil gøre det nemmere at søge lærlinge og elever

HJØRRING: De nordjyske erhvervsskoler vil skabe flere praktikpladser med webportal.

EUC Nord og seks andre skoler har lanceret en fælles webportal, som skal gøre det nemmere for Nordjylland virksomheder at søge elever og lærlinge. Målet er at skabe flere praktikpladser i regionen.

Portalen ved navn www.praktikpladsergivervækst.dk er udviklet som et digitalt kontaktpunkt mellem virksomheder og erhvervsskoler.

- Nordjyske virksomheder får brug for flere faglærte medarbejdere i fremtiden. Det er derfor vigtigt, at vi gør vores erhvervsskoler til en endnu stærkere ressource for virksomheder, så vi kan udnytte et stadig stort uforløst praktikpladspotentiale i Nordjylland, fortæller projektleder Knud Dal.

Virksomheder kan gratis indrykke annoncer på erhvervsskolernes egne praktikportaler og hurtigt komme i kontakt med skolernes konsulent samt læse information om at ansætte faglært arbejdskraft.

Erhvervsskolerne bag er Aalborg Handelsskole, Erhvervsskolerne Aars, EUC Nord, EUC Nordvest, SOSU Nord, TECH COLLEGE og Tradium.

Ifølge Knud Dal medfører webportalen, at det bliver lettere for virksomheder at oprette en praktikplads og komme igennem det papirarbejde, der følger.

- At ansætte en elev eller lærling kan for mange virksomheder virke vanskeligt og tidskrævende - specielt hvis de føler, at de skal klare alle administrative opgaver på egen hånd. Vi håber, at flere virksomheder vil bruge webportalen til at komme godt i gang og trække på de syv erhvervsskoler som ressource, hvis de har brug for vejledning, siger han.

Erhvervsskolernes virksomhedskonsulenter er altid parate til at yde virksomhederne den vejledning og støtte, der er behov for i forbindelse med at oprette en praktikplads. Webportalen gør det således nemmere at komme igennem til dem.

Her er der to muligheder for at kontakte erhvervsskolerne. Virksomheder kan vælge at skrive deres spørgsmål direkte i et chatmodul på portalen og herfra blive kontaktet af en relevant virksomhedskonsulent. De kan også finde direkte kontaktoplysninger på 44 virksomhedskonsulenter fra de syv erhvervsskoler.

- Hvis virksomheder har specifikke spørgsmål om at søge en salgsassistent i Aars eller en industritekniker i Thisted, kan de finde relevante kontaktpersoner direkte på portalen. Hvis de sidder med mere generelle spørgsmål, kan de altid bruge chatmodullet. Vi tror på, at øgede kontaktmuligheder er vejen frem, fortæller Knud Dal.

Derudover matches virksomhedernes gratis annoncer på portalen med de lokale skoler, der uddanner den ønskede slags elev eller lærling.

- Når virksomheder er til stede på skolernes praktikportaler vil de være synlige for praktiksøgende i lokalområdet. At bruge denne service gør ikke kun arbejdet lettere for virksomheder. Det betyder også, at vi sikrer, at elever og lærlinge på de lokale erhvervsskoler bliver gjort opmærksomme på praktikpladserne, slutter projektlederen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...