Børnehørm på Danmarks sjoveste og sejeste forhindringsbane

BINDSLEV: Den sidste fredag før efterårsferien afholder landets skoler den traditionelle motionsdag, hvor eleverne har en sjov dag med masser af motion som en perfekt start på efterårsferien. Det er dog ikke alle skoler, der udfører motionsdagen på samme måde. På Bindslev Skole er al snak om en lille vandretur i skoven sat til side til fordel for mudder, bildæk og alt, hvad en ekstrem forhindringsbane indebærer.

Det er Ruths Powerfitness ved Ruth Kirstine Larsen, der sammen med sin mand Peter for tredje år i træk arrangerer det uhyre populære forhindringsbaneløb i området ved Bindslev Gl. Elværk. Løbet er efterhånden blevet en tradition, som børnene glæder sig til lang tid i forvejen. Det er også en dag, hvor børnene og lærerne kommer til at kende hinanden på en utraditionel måde. Extremeløbet blander traditionelt løb med voksenløbet Xtreme Mandehørm. I Bindslev er denne blanding blevet til ”Børnehørm - Danmarks sjoveste og sejeste skolemotionsløb”.

- Dagen med Børnehørm har flere formål. Børnene bliver presset ud over deres normale grænser, og når de finder ud af, at de godt kan klare de mange udfordrende opgaver, giver det dem stor selvtillid. Samtidig lærer de også at samarbejde, idet alle på holdet skal gennemføre løbet sammen. Derfor hjælper børnene hinanden igennem de 15 forskellige forhindringer, fortæller Ruth Kirstine Larsen.

Løbet er for alle skolens 200 børn fra 0. til 6. klasse. De blev delt op i 33 hold og med et passende tidsinterval, blev de sendt afsted på den 3,5 km lange afmærkede forhindringsbane, hvor 24 frivillige hjælpere bestående af forældre og bedsteforældre var på de forskellige poster, hvor de hjalp og vejledte børnene.

Børnene gik til opgaverne med godt humør og krum hals, og der var ingen sure miner, selvom de blev våde, ja endda meget våde, og beskidte. Løbet startede med en glidebane, hvorefter børnene skulle passerer skrotbiler, kravle igennem en mudderbane med udspændt snubletråd, løbe over og igennem bildæk, gå balancegang, gennemføre en samarbejdsøvelse med transport af et bildæk på en båre, kravle under et net med vand og mange andre ting for til sidst at passere et stort bassin med vand, så de fik skyllet det værste mudder af tøjet.

Efter løbet kunne børnene varme sig ved KFUM spejdernes bål og lave snobrød, mens de ventede på dagens højdepunkt, hvor skolens lærere skulle ud på den samme forhindringsbane, som børnene lige havde gennemløbet.

Dagen sluttede med hindbærsnittekagemand, æblejuice og friske æbler, inden børnene gik tilbage til skolen, hvor skoleleder Louise Høholt ønskede alle en god efterårsferie.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...