TORNBY: Det er en meget gammel tradition, at der er fastelavnsfest i det gamle Tornby Forsamlingshus fra 1894. En fest for hele byen og omegn. Det var der selvfølgelig også i år. Voksne og udklædte børn kom helt fra Viborg for at slå katten af tønden og deltage i sanglege.

- Der plejer at komme omkring 30 børn plus forældre og bedsteforældre til fastelavnsfesterne, men i år er der færre børn. Måske er der for mange, der holder fastelavn med tøndeslagning. Før i tiden var vi de eneste i hele området, men sådan er det ikke i dag, hvor skolen, børnehaven og omegnens kirker indbyder til fest, fortæller en lidt skuffet formand for forsamlingshuset Tille Pedersen.

De der kom fik en rigtig god fastelavnsfest. Forsamlingshuset var pyntet. Bestyrelsen var klar med varme røde pølser, fastelavnsboller, kaffe og sodavand. Peter Jacobi var igen i år onkel fastelavnsklovn som førte an i sanglegene og ledte slagets gang, da der skulle slås katten af tønden. Spillemand Jørgen Olsen var på scenen med sin harmonika og spillede til sanglegene.

Der var hæder og præmier til Anker Kristholm Nielsen som den sjoveste udklædte. Magnus Gundersen blev kattekonge og Ninna Normann Jensen kattedronning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...