OPLEVELSER: Tre dage med aktiviteter og oplevelser, der alle tager udgangspunkt i fisk

I løbet af de første tre dage i august vil omkring fire tons fisk blive til oplevelser i form af buffeter, smagsprøver og madkunst på Michelin-niveau for de op mod 15.000, der gæster Hirtshals til Hirtshals Fiskefestival.

Hirtshals Fiskefestival er år for år vokset og derfor er der nu fuldt program i tre dage i centrum af Hirtshals by og på Hirtshals Havn. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter og oplevelser, der alle tager udgangspunkt i fisk, og rækken af aktiviteter tilbyder nogle gode timer i Hirtshals for alle, fra den madinteresserede over børnefamilien til den der blot vil slappe af i hyggelige omgivelser.

Foreningen Hirtshals Fiskefestival har siden 2009 stået i spidsen for en af Nordjyllands største og mest populære festivaler med et besøgstal på op mod 15.000.

Hirtshals Fiskefestival har udvidet sit program og derfor er den officielle åbning flyttet til torsdag den 1. august kl. 10. Det er dog ikke alt der bliver lavet om, for åbningen sker stadig i det store telt på Havnen, og som traditionen byder ved Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt.

Efter åbningen starter kokkekonkurrencen Local Cooking, hvor de bedste restauranter i Nordjylland skal konskurrere om, at lave den bedste ret med fisk – som i år er det mørksej.

Mange aktiviteters

Torsdag byder på spændende aktiviteter i teltet Skibet på Den Grønne Plads – her vil Nordsøen Oceanarium og Madkulturen give både børn og voksne mulighed for at komme helt tæt på fisken, som en unik spise. Under kyndig vejledning kan man få udfordret sine smagsløg og kreere sin helt egen opskrift på det bedste aftensmåltid.

Fredagens Fisketorv tiltrækker folk fra hele sommerlandet, der kommer og smager på stegte sild med bløde løg, mørksej og meget mere, samt naturligvis Årets Sild 2019. Det største trækplaster er selve torvet, hvor du kan gøre en god handel og købe friske fisk med hjem fra Hirtshals.

Omdrejningspunktet for de mange tusinde gæster lørdag, er smagsprøver, der sælges og udleveres fra boder i handelsgaderne i Hirtshals by og på havnen – dette kan nydes med en lokal øl og til musik fra Slå Brok Band. Lørdag er der kåring af Årets Bjesk 2020, hvor lokale bjesk entusiaster kæmper om at være den bedste bjesk-brygger.

Dette kan krydres med en sejltur med museumskutteren HG159 ”Johs. Hejlesen”, et besøg på flere af de lokale virksomheder eller måske et besøg på Hirtshals Museum eller Hirtshals Fyr.

Aalborg Akvavit gentager i samarbejde med Hirtshals Fiskefestivals snapseambassadører en guidet tur gennem akvavittens verden, hvor der bydes på smagning af de nordiske dråber parret med lette fiskeanretninger. Her får du også muligheden for at smage Årets Bjesk 2019.s

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...