Forleden var den store sal på Lynggården fyldt med forventningsfulde gæster. Det var nemlig dagen, hvor foreningen Fiskekrogen uddelte årets overskud fra salget i det lille men populære ”fisketeria” i Museumshaven i Hirtshals. Da overskuddet uddeles til flere gode formål var spændingen stor, for hvem blev de udvalgte i år.

Det blev Lynggårdens bus, der modtog 30.000 kroner til drift og vedligeholdelse. Da duo-cyklerne også kræver vedligeholdelse, blev de tildelt 15.000 kroner. Når de ældre er på udflugt er det rart med en is, derfor fil Lynggården 5.000 kroner til dette formål, og Lynggårdens Venner fik 5.000 kroner til musik til de månedlige Søndagsmatineer. I alt uddelte Fiskekrogen 55.000 kroner, penge der var indtjent i løbet af juli måned ved salg af fiskeanretninger.

Foreningen Fiskekrogen opstod da Ældre/Aktivitetscenter Lynggården for år tilbage ønskede en liftbus, så beboerne kunne komme på udflugter som en afveksling i hverdagen.

- Det gik så godt med salget af fiskeanretninger i Museumshaven, at vi kunne anskaffe en liftbus, der sidenhen er blevet udskiftet med en ny. Det årlige overskud går nu til vedligeholdelse af liftbussen, og der bliver som regel også råd til en is til de ældre, når de er på tur. Herudover er der i år også penge til duo-cyklerne samt til musikken til de populære Søndagsmatineer, fortæller formanden for Fiskekrogen Herdis Haugaard.

Dagen blev indledt med kaffe og rundstykker og fællessang akkompagneret af Henrik Klitgaard på harmonika og keyboard. Herefter talte Herdis Haugaard om årets sæson i Museumshaven, som hele holdet bag Fiskekrogen er meget tilfredse med. Sæsonen, der dækker juli måned, var velbesøgt og salget særdeles tilfredsstillende, og takket være de mange sponsorer, kunne der uddeles store donationer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...