35 Nordjyske virksomheder deltog i verdens største Sea Food messe

HIRTSHALS: Nordjyske fiskerivirksomheder dominerer den danske deltagelse på international Seafood-messe.

Verdens største fiskeindustrimesse er netop blevet afholdt i Bruxelles. Ikke mindre end 35 nordjyske fiskerivirksomheder deltog. Herunder en række Hirtshals virksomheder som Nordic Seafood, Brdr. Schlies Fiskeeksport, Seawell Hirtshals, Skagerak Group og Skagerak Salmon.

Seafood Expo Global er en af verdens største messer inden for fiskeri. Messen finder sted hvert år i Belgiens hovedstad Bruxelles og har deltagere fra 140 lande. I år har ikke færre end 56 danske virksomheder inden for produktion og handel med fisk og skaldyr haft egen stand på messen – 35 af dem er relateret til Nordjylland:

- Nordjyske virksomheder har i den grad domineret den danske repræsentation på messen, og det skyldes jo, at en stor del af fiskerierhvervet er koncentreret her. På messen kommer der knap 30.000 indkøbere fra hele verden, og derfor kan det være helt afgørende for de nordjyske virksomheder at være repræsenteret, forklarer direktør Eva Nautrup fra Nordjysk FødevareErhverv og fortsætter:

- Men formålet er ikke blot salg. Det handler i høj grad også om netværk og pleje af relationer, når alle de vigtige beslutningstagere fra branchen deltager.

Eva Nautrup er netop kommet tilbage til Aalborg fra messen og kan berette om høj aktivitet. Det er positivt for industrien i Nordjylland:

- Fiskerierhvervet skaber alene ca. 3.500 direkte jobs i Nordjylland. Fødevareklyngen skaber i alt over 26.000 jobs fordelt på de 11 nordjyske kommuner, og det svarer til 9,3 procent af den samlede beskæftigelse. Det er derfor et ekstremt vigtigt erhverv for Nordjylland, og vi gør naturligvis alt, hvad der står i vore magt for at supportere og understøtte væksten, fortsætter hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...