Fredag aften kl. 19.30 blev oceanariets medarbejdere kontaktet af Hirtshals Havn ...

HIRTSHALS: Nordsøen Oceanarium i Hirtshals har fået en ny beboer i sit kæmpeakvarium - endnu en klumpfisk. Denne gang dog en bette en - foreløbig er den kun på 30 cm og vejer to kilo.

I forvejen har Nordsøen Oceanarium to klumpfisk, en kæmpe på 350 kilo samt en lidt mindre på 75 kilo.

Den lille ny er netop ankommet.

Fredag aften kl. 19.30 blev oceanariets medarbejdere kontaktet af Hirtshals Havn, der havde modtaget et opkaldt fra kutteren HM 423 "Fru Middelboe". Under vodfiskeri efter rødspætter havde kutteren gjort en speciel fangst - den lille klumpfisk.

Der var derfor et par forventningsfulde medarbejdere, som ventede, da HM 423 lagde til kaj i Hirtshals.

- Det er altid spændende at stå på kajen og vente på at sådan en dyrebar fangst kommer ind. Hvor stor er den, i hvilken kondition, har den skader?

Fortæller dykker og formidlingschef Simon Madsen fra Nordsøen Oceanarium.

Skipper på kutteren fortæller, at klumpfisken blev fanget i sidste løft lige inden hjemturen, og den lå fint og ubeskadiget ovenpå en masse rødspætter.

Han fik hurtigt fisken i en balje med vand, så den kunne holde sig i live.

Da kutteren nåede i havn i Hirtshals, blev den specielle fisk straks transporteret til oceanariet og sat ud i det store akvarium. Nu starter arbejdet med at vænne den til at spise foder fra en dykkers hånd.

- Den manøvre har vi prøvet flere gange før, og med stor succes. Så vi håber, det går ligeså godt med denne nye lille fyr, siger Simon Madsen og tilføjer:

- Vi har før set, at en ny fisk kopierer de andre klumpfisks adfærd. Det håber vi også at denne gør, så vi hurtigt kan få noget mad i den.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...