Fødevareoplevelserne skal boostes 15 steder langs hele Vestkysten

VENDSYSSEL: Vestkysten er fyldt med gode fødevareoplevelser og har en lang tradition for fiskeri og produktion af fødevarer. Mange produkter og oplevelser er helt unikke og drives af ildsjæle, der brænder for formidlingen af den lokale fødevarekultur. Desværre har de ikke altid fået den opmærksomhed, som de fortjener.

Det er udgangspunktet for et projekt udarbejdet af Partnerskab for Vestkystturisme, Dansk Kyst- og Naturturisme og lokale aktører langs Vestkysten.

Så i løbet af det seneste år er der blevet udvalgt 15 fødevarehotspots langs Vestkysten, hvor de unikke fødevareoplevelser er blevet styrket og synliggjort, og som nu tilsammen udgør en fælles fødevarefortælling for hele Vestkysten.

To af de udvalgte hotspots er Løkken og Hirtshals. Fortællingen om området kredser blandt andet om fiskeriet, fiskefestivalen, de gode lokale slagtere, bagere, is- og bolsjeproducenter.

I Hjørring Kommune ser Turismeudviklingschef Anna Oosterhoof store perspektiver i projektet og materialet:

- Det fælles fødevareprojekt har været med til at binde Vestkysten sammen fra nord til syd. Det har kun været muligt, fordi vi har arbejdet sammen for at samle vores individuelle styrker under en stor paraply. Markedsføringsmaterialet er fremover et godt redskab til at sætte fortsat fokus på vores mange styrker, som ikke tidligere har været kommunikeret tilstrækkeligt. I Nordjylland er der for eksempel ikke mange, der er klar over, at der findes en række spændende gourmetrestauranter i kystbyerne. Det er ikke umiddelbart noget, mange forbinder med Vestkysten. Derfor skal vi nu ud og gøre de lokale producenter til gode ambassadører for Vestkysten, så alle bliver klogere på, hvad vi har og kan.

Siden projektets start er de 15 udvalgte områders fødevare-DNA blevet gennemarbejdet, hvilket har tegnet et tydeligt billede af, hvilke fødevarehistorier de hver især rummer. Den endelige fortælling binder Vestkysten sammen som en kulinarisk fødevaredestination og viser et samlet billede af de unikke, forskellige smagsoplevelser, der findes langs den jyske vestkyst.

- Det har allerede haft en positiv effekt, fordi den fælles fødevarefortælling er med til at sætte den jyske Vestkyst på verdenskortet for smagsoplevelser i høj klasse. Målet er at tiltrække foodies og få dem til at bevæge sig langs Vestkysten for at udforske alle de unikke fødevareoplevelser, der findes, fortæller Sisse Wildt, som er kommunikationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Foruden de udvalgte fødevarehotspots er et resultat af projektet et fælles, professionelt materiale, som er frit tilgængeligt for enhver, der ønsker at bruge det til synliggørelse af fødevareoplevelser langs Vestkysten. Materialet inkluderer både film, billeder, grafik og en udførlig beskrivelse af hvert enkelt hotspots særegne fødevarer og kultur.

Det komplette materiale er udarbejdet på både dansk, engelsk og tysk.

Fakta om projektet:

* De 15 hotspots er: Skagen, Løkken, Hirtshals, Jammerbugten, Hanstholm, Thyborøn, Bovbjerg Klint, Thorsminde, Hvide Sande, Skjern Enge, Varde Å Dal, Henne/Blåvand, Fanø/Esbjerg, Ribe/Mandø og Tøndermarsken/Højer.

* Finansieres af Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Dansk Kyst- og Naturturisme.

* Det samlede budget er på 1,6 mio. kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...