HIRTSHALS: I lørdags den 22. juni festede Hirtshals hele dagen i anledning af byens 100 års jubilæum.

Allerede fra kl. 08 kom der gang i Folkefesten med flaghejsning over hele byen og i havnen, og med gratis morgenmad til de morgenfriske, og alle andre andre, der ville have det. Og det benyttede rigtig mange sig af.

Midt på formiddagen var Folkefesten forlagt til Monument & Trappe, hvor borgmester Arne Boelt åbnede og indviede det nye kunstværket ved trappen, og takkede alle der havde deltaget i kunstværkets tilblivelse, og herunder især kunstneren Dorthe Dahlin, som havde boet på Hotel Hirtshals i al den tid det havde taget at lave værket.

Dorthe Dahlin, som fortalte om selve værket, og takkede samarbejdsparterne, som hun synes havde gjort det rigtig flot, det var jo bl.a. en donation på 2 millioner kroner der gjorde at kunstværket kunne blive til noget, og hvem har så givet alle disse penge - ja det er en hemmelighed.

Den gamle Hirtshals Garde, som optrådte perfekt som i gamle dage, medvirkede også til højde dagens gode humør. De gjorde det rigtig godt, og forud har der nok været brugt utallige timer og rejser for at opnå denne færdighed igen efter alle de år.

En stor spand trommeslagere fra Horne, Tornby og Hirtshals skoler vakte også begejstring hos tilhørerne.

Folkefesten var også anledning til en kransenedlæggelse for ofrene fra mandskabet på RF 2, som var det redningsskib, der gik ned lige uden for Hirtshals Havn for mange år siden, hvor besætningen druknede. Det var tydeligvis et rørende mindehøjtideligheds øjeblik, for alle der kendte disse redningsfolk, og for enkerne og alle pårørende i øvrigt.

Søværnets Tamburkorps, som spillede i gaderne og på Den Grønne Plads om formiddagen lørdag den 22. juni, og de gjorde det professionelt og godt, til stor glæde for byen og de fremmødte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...