HIRTSHALS: Ved Naturmødet i Hirtshals er trioen Folkeklubben tilbage i Thunderdomen efter et års pause, og anledningen til deres koncert torsdag aften 23. maj er et 100 års jubilæum.

For i 1919 gav en arbejdskonflikt ved havnebyggeriet i Hirtshals anledning til en arbejdsnedlæggelse og dannelsen af Arbejdsmændenes fagforening Hirtshals. Dengang bestod fagforeningen af 20 medlemmer. Siden voksede fagforeningen sig stor og medlemmerne i Hirtshals er i dag en del af 3F Skagerak, som har ca. 5.000 medlemmerne.

Naturmødet arrangerer koncerten sammen med 3F Skagerak, som har inviteret alle medlemmerne til et ”brag af en torsdagskoncert” i en særlig invitation.

- Folkeklubben, som har været med siden Naturmødets begyndelse i 2016, har aldrig lagt skjul på, at de føler sig hjemme i Hirtshals og Thunderdomen, og det er således også en stor glæde, at vi kan genintroducere den populære trio som fast Naturmøde-institution, lyder det fra Naturmødet arrangørerne

Bandet er lige nu højaktuelt med det anmelderroste album, ‘Sort Tulipan’, som er deres fjerde i rækken.

Helt præcist var det den 1. marts 2019, at behovet for at organisere sig førte til dannelsen den første fagforening, men jubilæet fejres altså i forbindelse med Naturmødet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...