Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

Kom til et spændende foredrag med Naser Khader tirsdag 6. oktober klokken 19.00 på Klitgården i Tversted, opfordrer Hirtshals Kirkecenter.

Titlen er ”sådan blev vi kristne - en rejse i Jesus og Paulus’ fodspor”.

Siden Naser Khader i 2015 tog en masteruddannelse i Teologi, har hans interesse for Biblens historier kun vokset sig større, og da han for et par år siden stødte på en bog om apostlen Paulus, åbnedes hans øjne for et helt nyt perspektiv på kristendommen.

I ”Sådan blev vi kristne - en rejse i Jesus’ og Paulus’ fodspor” fortæller Naser Khader historien om jøden Saulus, der i årene efter Jesus’ død forfølger de nye kristne. Men efter at have set Jesus i et drømmesyn bliver han omvendt, tager navnet Paulus og vier sit liv til at udbrede det kristne budskab.

Meget af det, som vi opfatter som essentielle dogmer i kristendommen, kommer fra Paulus og ikke fra evangelierne. Det gælder syndernes forladelse gennem Jesu blod, på grund af hans offerdød på korset.

Det gælder modtagelsen af Helligånden og løftet om et evigt liv givet i troen på Jesu opstandelse fra de døde. Og det gælder troen på et himmelsk herredømme sammen med Kristus, når han vender tilbage på skyen.

Og ikke mindst gælder det ritualerne - dåben til Kristus og nadveren, som begge bygger på den fortælling om frelsen gennem Jesus. Alt sammen noget, vi har fra Paulus. Også italesættelsen af Jesus som Guds søn kommer fra Paulus.

I bogen kommer læseren med Naser Khader til Israel og Palæstina, hvor han rejser i de fodspor, Jesus og Paulus trådte for cirka 2.000 år siden. Undervejs trækker Khader røde tråde fra Det Gamle Testamente over Kristendommens indførelse i Danmark til Reformationen og danskernes forhold til kristendommen og de kristne skikke, normer og værdier.

Billetter kan købes ved indgangen eller på www.hirtshalssogn.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...