HIRTSHALS: Der er sogneaften i Emmersbæk Kirke torsdag den 23. maj kl. 19.00, hvor salmedigter Lisbeth Smedegård Andersen holder et foredrag om billedsproget i nye salmer.

Nye salmer udspringer af forholdet mellem tradition og fornyelse.

- Vores verden har forandret sig siden Kingos, Brorsons og Grundtvigs tid, samfundet er gået fra enevælde til demokrati, og hvor 80 procent af Danmarks befolkning dengang boede på landet og kun 20 procent i byerne, er forholdet i dag det omvendte. Men selvom vi har en anden baggrund, så stiller mennesker stadig spørgsmål om troen og meningen med det hele, og ligesom en præst i sin prædiken igen og igen må forsøge at fortolke evangeliet, så det kaster lys ind over den verden, vi lever i, sådan må man også som salmedigter forsøge at finde det billedsprog, der kan give liv til en nutidig tolkning af evangeliet, så folk kan synge med på en salme og føle, at det er udtryk for deres tro, håb og bøn. Til det behøver man den inspiration, der kommer fra naturen, fra billedkunsten, fra litteraturen og fra den dagligdag, man nu engang lever i, skriver Hirtshals Kirkecenter i en foromtale af foredraget.

Det former sig som en salmesangs aften, hvor deltagerne synger nogle af Lisbeth Smedegaard Andersens salmer, mens hun undervejs fortæller om de tanker, man gør sig som salmedigter, og om det billedsprog, en ændret omverden kalder på.

Arrangør er Hyggecafeen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...