Rita Knudsen, forfatter til Da Aage Forsvandt, kommer til Bindslev

BINDSLEV: Da Aage forsvandt - et værdigt liv med Alzheimers sygdom.

Onsdag d. 16. januar kl. 19,30 kan man i Bindslev Sognehus høre et bevægende foredrag af Rita Knudsen, som fortæller om sine erfaringer med at se sin elskede Aage forsvinde på grund af Alzheimers sygdom.

Da Rita og Aage mødte hinanden i en moden alder, var det kærlighed ved første blik.

Aage er dog inde i en presset periode og føler sig stresset. Han glemmer hverdagsting. Han virker ustruktureret. Han kan godt blive lidt kort for hovedet. Rita sender ham til lægen flere gange, men beskeden er hver gang den samme: Der er intet alvorligt galt.

Men det var der. Det viste sig, at Aage havde Alzheimers sygdom. Det var kort før de skulle giftes.

Rita stod i et forfærdeligt dilemma, for hvad gør man, når den man elsker, snart vil forsvinde for øjnene af en? Kan man bevare kærligheden til sin mand, hvis han mister hukommelsen og hans tilstand forværres.

Rita fortæller historien om at finde sig selv i et forhold, hvor man langsomt bliver mere plejer end partner. Om tvivlen og dilemmaerne. Om frygt og uvished. Men også om kærligheden og værdigheden, som Rita til det sidste kæmper for at bevare for dem begge.

Foredraget er en personlig beretning om livet som nær pårørende til et menneske med Alzheimer gennem 9 år, på godt og ondt. Rita er en hjertevarm og ligetil person, hvis erfaringer, empati og indstilling til liv og læring det er godt at lytte til.

Rita Knudsen har skrevet bogen ”Da Aage forsvandt” om forløbet. Det er også titlen på det første af to dokumentarprogrammer på TV2, som følger Aage og Rita gennem seks år. Det andet program, sendt i marts 2017, hedder ”Rita og Aages sidste dans”.

Demenssygdomme er mere almindelige, end vi bryder os om at tænke på, og de kan være svære at håndtere på grund af usikkerheden om, hvad man skal gøre. Ritas åbenhed om hele forløbet er god at blive klog af.

Rita Knudsen har boet i Hjørring og er læreruddannet fra Hjørring Seminarium.

Arrangør af foredraget er det lokale menighedsråd i Bindslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...