BDO har åbnet for fradragstesten, der skal sikre, at danskerne hverken betaler for meget eller for lidt i skat

HIRTSHALS: Igen i år tyvstartede Skattestyrelsen, da de allerede fredag den 6. marts åbnede for årsopgørelsen for 2019 – tre dage tidligere end først annonceret.

Og flere hundrede tusinde lønmodtagere har efterfølgende været inde at tjekke, om de den 5. april skal have penge tilbage i skat eller omvendt skylder penge.

For at sikre, at danskerne hverken betaler for meget eller for lidt i skat, har rådgivnings- og revisionsfirmaet BDO igen i år åbnet op for Fradragstesten – en interaktiv test, der hurtigt gennemgår de 15 mest gængse fradrag, som flest danskere gør brug af. Ved at tage testen kan du altså dobbelttjekke og blive klogere på, hvilke fradrag du er berettiget til.

Fradragstesten tager dig sikkert i hånden Fradragstesten kan tages her eller via BDO’s egen hjemmeside. Her guides du gennem de 15 fradrag, heriblandt befordringsfradrag, håndværkerfradrag, bidrag til velgørenhed m.fl., og får efterfølgende svar på, om du er berettiget eller ej til de pågældende fradrag.

Vælger du at dykke nærmere ned i testen, kan du læse uddybende information om de enkelte fradrag. Du kan ligeledes læse, hvordan du rent lavpraktisk indtaster fradraget i årsopgørelsen, så også den del gøres efter bogen.

- Cirka tre ud af fire lønmodtagere får penge tilbage i skat, hvilket vidner om, at danskerne generelt har styr på skatten og de fradrag, de er berettiget til. Men ligesom så meget andet, opfordrer vi altid til, at man tjekker efter en ekstra gang. For det ville da være ærgerligt at være blandt den sidste fjerdedel, der skal betale penge tilbage til skat.

Sådan lyder opfordringen fra Partner og statsautoriseret revisor Lasse Toft fra BDO i Hirtshals.

Det gøres nemmere for lønmodtagerne

BDOs ønske med Fradragstesten er at gøre processen med skattefradrag mere enkel og overskuelig for lønmodtagerne. Det samme har været intentionen hos Skattestyrelsen, der i år har sørget for, at danskerne har færre felter at skulle holde styr på.

Det betyder, at felterne i dette års årsopgørelse er skræddersyede til den enkelte borger, hvorfor de fleste lønmodtagere nu vil have cirka 12 felter at tage stilling til, modsat tidligere år, hvor der var tale om hele 66 felter. De fleste vil således ved årsopgørelsen for 2019 bemærke, at opbygningen ser markant anderledes ud og forhåbentligt virker mere overskuelig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...