Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

Onsdag 21. oktober klokken 19.30 er der igen mulighed for at høre skønne toner i Hirtshals Kirke.

Denne gang er det genhør med sangerinden Signe Asmussen, der i samspil med kirkens organist, Arne Jørgen Fæø, fremfører udvalgte lieder af franske og nordiske komponister.

Lieder er sange, hvor sangstemmen og klaveret spiller ligeværdige roller, der tilsammen fremtryller en særlig stemning og atmosfære.

Og der er mange forskellige lydmalerier på programmet denne aften. Der vil for eksempel kunne høres raffineret fransk klangkunst af Henri Duparc og Claude Debussy. Og der bliver også en rundtur i de mere hjemlige nordiske klange.

Danmark er repræsenteret ved Carl Nielsen, Sverige med Hugo Alfvén og Sigurd von Koch, Finland ved Jean Sibelius og Norge ved Edvard Grieg.

- Signe Asmussen er noget af et sangligt multitalent. Man kan nærmest kalde hende en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer. Det har givet hende en usædvanlig alsidig karriere, hvor hun den ene dag synger opera, på den store scene eller i det lille kammeropera-format, den næste dag synger latin-jazz, musical, eller helt nyskrevet kompositionsmusik, oplyser arrangørerne.

Med en forkærlighed for lied’en som enkelt udtryksmiddel har favoritdisciplinen dog altid været liedkoncerter, som bringer hende tæt på publikum, og med et enormt og alsidigt repertoire er hun en af landets mest efterspurgte lied-fortolkere.

Hendes utrættelige indsats for lied’ens udbredelse indbragte hende i 2009 den prestigefyldte Aksel Schiøtz-pris.

Arne Jørgen Fæø er også en meget alsidig musiker, der til daglig både er Hirtshals Kirkes organist og korleder, samtidig med at han fungerer som Aalborg Symfoniorkesters orkesterpianist.

I tillæg dyrker han en stor passion for kammermusik og lied-akkompagnement.

Duoen Asmussen og Fæø har eksisteret i ca. 25 år, helt siden den fælles studietid på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.

Gennem årene er det blevet til utallige koncerter i det ganske land, samt i Tyskland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...