Kirsten og Jørgen Bombæk fra Vrå er meget aktive geocachere. De kom i gang under et familiebesøg i Canada.

SOMMER 2020: Vil man ud og være aktiv i naturen kan geocaching være et godt bud. Geocachning er en er moderne international form for skattejagt, der foregår ved hjælp af GPS.

Skattejægerne er en blandet flok: Der er pensionister, som får et mål med en udflugt; der er småbørnsfamilier, hvor det store er at finde skatten; og der er de fanatiske, som står op midt om natten for at blive den første, der finder en ny cache.

Startskud i Canada

Kirsten og Jørgen Bombæk fra Vrå er meget aktive geocacher. De kom i gang under et familiebesøg i Canada.

- For at komme i gang skal man oprette en gratis geocaching-konto og downloade den officielle Geocaching®-app eller bruge en GPS-enhed. Opret en konto online eller gennem Geocaching®-appen for at se et kort over geocacher i nærheden, forklarer de.

- Når det er gjort, er man klar til at gå ud og finde en geocache. Det kan være både i byer og i naturen, fortæller parret Kirsten og Jørgen Bombæk, under en tur lille tur i Nybæk Plantage på Løkkensvej 989.

- Brug appen til at navigere til en geocache. Glem ikke at medbringe en pen. Når man har fundet cachen skal man skrive sit ”Geonavm” i en logbog i cachen, og derefter kan man registrere på Geocachenig.com, at man har fundet cachen. Geonavn finder man selv på vi hedder ”keabmob”, fortæller de.

Som gratis medlem har man ret til at finde nogle cacher, og ret til at udlægge cacher.

Som betalende medlem har man ret til at finde alle cacher.

Gemte skatte

Når man udlægger en cache, kan man bestemme, om den skal kunne findes af alle, eller om den kun må findes af betalende medlemmer.

Cachebeholderen kan være alt fra en lille beholder på størrelse med en fingerbøl til en stor ammunitionskasse fra de militære overskudslagre.

- I Nybæk plantage er der p.t. gemt 17 geocacher, og i og omkring Løkken by er der yderligere gemt 8 stk. Vi har de 13 stk.

- Der er forskellige typer geocacher, det kan være en traditionel cache, der er gemt på et givet koordinat, det kan også være en multi cache, hvor man først skal finde nogle oplysninger et sted, som så kan lede en videre til et andet sted, for til sidst at lede til selve cachen.

Nye steder - også lokalt

- Det kan også være en mysterie cache, som går ud på, at man først skal løse nogle opgaver af vidt forskellig art, før man kan få oplyst koordinatet til cachen.

Geocaching startede i 2000 i Origon i USA, og i dag findes millioner af skatte over hele verden, heraf også mange i Danmark.

- Det sjoveste er, at vi kommer rundt på nye steder, også lokalt. Selv i Hjørring har vi været på steder, som vi ikke kendte. Vi har fundet over 15.000 mellem Skagen og til grænsen, men vi har også været på geocaching i Japan, Norge, Canada, USA, Spanien og Tyskland.

- Og man møder en masse nye mennesker. Somme tider inviterer geocacher til et event. Så mødes vi på et koordinat. Næste gang bliver det på stranden i Nr. Lyngby den 2.august.

Der findes en masse hjemmesider, hvor man kan få et mere detaljeret indblik i geocachingens verden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...