Efter 10 år i Lønstrup har Susan Vivi Sørensen, Galleri Vetro valgt at flytte til Hjørringgade

HIRTSHALS: Susan Vivi Sørensen fra Galleri Vetro er en ny kunstner i Hjørringgade 9 i Hirtshals. Vetro betyder glas.

Hun kom hertil fra Lønstrup hvor hun netop har haft 10 års jubilæum, og hun har valgt Hirtshals, fordi der altid sker så meget i Hirtshals.

- Der er så mange aktiviteter hele tiden, som gør byen interessant for os kunstnere, siger Susan.

Da avisen kiggede indenfor i Galleri Vetro var Susan i gang med at arbejde med en glaskunst, også kaldet Flame Sculp Ting, hvor små ting i glas bliver til små glasskulpturer.

Sådanne skulpturer som kan ses overalt i Galleri Vetro, og de små skulpturer er sammensat til store skulpturer. Der er lavet smykker med halskæder, sammen med meget andet, alt er utrolig smuk.

Susan laver frem for alt glas malerier. Glasmalerier er en meget gammelt kunstart, som første gang bliver brugt i de store Gotiske Kirker i Nord Italien for 1000 år siden. Her bruges den ældgamle grundteknik i at male på en slags smeltet glas på den ene side af glaspladen, hvor der arbejdes mens glasset er varmt meget varm.

Navnet på kunst teknikken kaldes også Flame Work, hvor man på fotoet kan se, hvad det vil sige. Her arbejder Susan med en ring af glas som bliver støbt om til en lille begyndelse på en ny glasskulptur, det er virkeligt spændende at se på, og kunstneren skal også være forsigtig med al den varme smeltede glas.

Man kan i øvrigt se rigtig meget glaskunst i byen Morano tæt ved Venedig, hvor der er en kæmpe gammel Kirke bygget i Gotisk stil, hvor glasmalerierne er brugt flittigt for 1000 år siden.

Susan har udstillet i alt 16 steder i Danmark inden for de sidste år. Hun blev også årets kunstner ved Ebeltoft Kunstforening i 2016, og hun er ambassadør for European Art Museum EAN Danmark, og er medlem af flere glaskunst organisationer i England USA og Danmark.

Den tilflyttede kunstner har også lavet kunstværk set med Hirtshals øjne - en kæde med en Reb Skulptur designet for alt den skibs reb der bruges lokalt på Hirtshals Havn.

Susan har undervist børn og voksne i kunsten, og hun har været ansat hos Hjørring Kommune som SFO leder i Vrå. I 2009 blev hun selvstændig, og kan derfor fejre 10 års jubilæum som selvstændig kunstner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...