B75 har udviklet et online træningskoncept - spillere fra hele verden træner med

HIRTSHALS: Bordtennisklubben B75 i Hirtshals havde i uge 31 en fem dages træningslejr i Bordtennishallen ved Hirtshals Idrætscenter.

Som mange andre foreninger lagde corona-pandemien et stort pres på B75, da deres store internationale sommerlejr med deltagelse fra 50 forskellige nationer blev aflyst.

Lars Rokkjær, som var medstarter af Bordtennisklubben B75 i Hirtshals, fortæller her om klubbens nye træningskoncept, som går virtuel over hele verden. Han kalder træningstilbuddet for intet mindre end en verdensnyhed:

- Vi træner fysisk her i Hirtshals med spillere fra rigtig mange lande, så som Tyskland, England, Holland, Norge, Sverige, Finland samt Grønland. Der er ingen grænser for os mere, siger Lars.

Spillerne verden over træner for eksempel derhjemme eller i deres klub, mens de får individuel coaching fra toptrænere.

- Vi tilbyder træning hjemme i de enkelte lande med fiskeøjekamera, som så kan sende til den enkeltes mobiltelefon og til den træner, den enkelte spiller er tilknyttet. Her er der store fordele at hente for spillerne. Man kan se, hvordan man selv spiller, og der kan fokuseres på de fejl, man laver. Træneren kan hele tiden være tilknyttet spillerne og give råd og vejledning i at få et bedre spil for den enkelte. Det sker via mobiltelefonen eller via den virtuelle mulighed, hvor spiller og træner er i dialog, uanset hvor man bor i verden, tilføjer Lars Rokkjær.

- Det har også den store fordel, at vi kan tilbyde udenlandske trænere for spillerne i de enkelte lande. Og de kan så tilbyde spillerne individuelle samtaler. Den enkelte spiller kan virkelig få et godt redskab til at blive en bedre bordtennisspiller.

De nye træningstilbud, som B75 har sat i gang, kræver mange folk.

- Og vores store udfordring er nu at få udviklet en professionel stab og få udviklet vores økonomi, så det hele kan blive til noget meget stører end det er lige nu, siger Lars Rokkjær.

- Frivillige kan ikke blive ved med at løfte denne store opgave, og projektet er alt for godt til, at det ikke skal udvikles meget mere, end det vi kan lige nu, tilføjer Lars.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...