Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

KUNST: BIBIANA Danmark slår dørende op for en prisvindende og mageløs kunstoplevelse i børnehøjde

BIBIANA Danmark præsenterer en mageløs kunstoplevelse i børnehøjde i Hirtshals, når de lørdag den 10. oktober slår dørene op for udstillingen ‘Ø’ på Vodbindervej 2.

Udstillingen er baseret på illustrationer af Anna Jacobina Jacobsens fra hendes billedbog af samme navn, der i 2019 modtog Kulturministeriets Illustratorpris.

- Det er med hundredevis af sommerfugle i maven og med kæmpe stolthed, at vi kan løfte sløret for en helt særlig kunstoplevelse i børnehøjde. Lørdag den 10. oktober slår vi dørene op for udstillingen ‘Ø’ baseret på Anna Jacobina Jacobsens prisvindende, helt ordløse og helt vildt enestående bog af samme navn. I bogen møder vi en pige, en sardindåse og en lille havfrue, men vi får lov til at tænke helt store tanker, fortæller Kristian Kristensen, der er udstillingsarkitekt og kunstformidler hos BIBIANA Danmark, samt leder af kunsthuset i Hirtshals.

Han forsætter:

- Udstillingen er resultatet af et længerevarende og enestående samarbejde med illustratoren, og tilblivelsen har både involveret en bådbygger, en udstillingsteknikere, en tekstil troldkvinde, hænder fra Selskabet for Børnelitteratur, en kæmpe sending sardindåser fra Portugal, et badekar med løvefødder, en specialist i kognitiv semiotik og en masse kærlighed fra frivillige lokale kræfter.

I udstillingen, som er skabt i tæt samarbejde med Anna Jacobina Jacobsen, vil man kunne få ‘Ø’ helt ind under huden, når man oplever de smukke illustrationer fra bogen foldet ud i den virkelige verden. Man kan udforske alle originalillustrationerne fra ‘Ø’ mens man navigerer igennem en skov af finurlige og krogede træer, undersøger en kæmpemæssig sardindåse eller svinger sig lystigt i rebstiger.

- Den tindrende smukke fortælling giver stof til eftertanke, og fordre til samtaler om ensomhed, håb og venskaber - emner som er relevante hos børn og voksne nu som aldrig før, tilføjer Janne Bech, der er direktør og kurator for BIBIANA Danmark.

‘Ø’ har i første omgang åben alle dage fra 10-16 til og med den 18. oktober, på Vodbindervej 2 i Hirtshals.

Entre er gratis.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...