Næsten alle tomme butikslokaler i den centrale del af byen er udlejet og nye forretninger åbner

HIRTSHALS: - Det går godt. Ja det går rigtig godt. Hirtshals er fyldt op på trods af den øgede konkurrence fra nethandel og Metropol i Hjørring. Vi vækster. Der har aldrig været så megen handel i byen som nu. Men det ku’ være gået endnu bedre.

Med disse ord afrundede Jens Brændgaard sin tid som handelschef i Hirtshals ved et medlemsmøde, der var flyttet til et større lokale i forventning om et øget fremmøde. Det holdt stik.

Ordene fra den afgåede handelschef faldt i tråd med de oplysninger om nyetableringer i butikslivet den nye Per Martensen kom med tidligere på mødet.

- Der sker en hel masse med butikslivet i Hirtshals. Det er dejligt, og vi er heldige. Jeg har lige været en tur i Berlin, og det var forfærdeligt at se hvordan det ser ud i nogle af butikscentrene der, udtalte Per Martensen til ugeavisen.

Den nye handelschef glædede sig over at der næsten ikke er flere ledige butikslokaler i gågaden:

- Der er et enkelt lille tom lokale. Ellers er der ved at blive fyldt op i Nørregade. Udenfor har vi stadig det gamle Netto og Fakta, der tomme.

En halv snes erhvervsdrivende har enten etableret sig i Hirtshals gennem den seneste tid eller gør det i løbet af de næste uger.

Der er tale om både butikker, der flytter til Hirtshals fra en anden by, nyetableringer og generationsskifter i eksisterende butikker.

Således er den erfarne butiksindehaver Tommy Høj allerede rykket ind i Nørregade fra Sindal med Høj Data, mens Malene Jakobsen fra Astrup pr. 1. januar har overtaget Bog og Ide Hirtshals som helt ny indenfor branchen.

- Det er som at komme i gang med en ny læreplads, sagde hun ved en præsentation af sig selv under mødet.

I ”læretiden” vil hun støtte sig til den tidligere ejer Kurt Jakobsen ligesom hun beholder det nuværende personale i forretningen.

- Det er noget af en udfordring Malene har taget op. Det kræver et mægtigt stort mod, og det tror jeg på Malene har. Det skal nok gå. Byen er inde i en god trend, understregede Kurt Jakobsen.

Poul Nimand er ved at etablere en ostebutik i Nørregade 15 efter at han en overgang overvejede at gøre det i den lukkede ostebutik i Sindal.

- Vi ku’ ikke blive enige om prisen, men en køler er taget ned i Sindal og flyttes hertil, oplyste Poul Nimand.

I ostebutikken vil han også sælge glutenfri produkter og økologiske vine:

- Jeg prøver at samle alt hvad der findes af glutenfri produkter.

Til ugeavisen oplyste Per Martensen, at de andre nyetableringer blandt andet omfatter en interiørforretning i Nørregade 1, og et lysstøberi i Lønstrup vil flytte til Hjørringgade for at blive mere synlig.

Desuden kommer Vestkysten - et udlejningsbureau til Hirtshals, og et par generationsskifter i byen er på vej. Ugeavisen har tidligere omtalt Restaurant Italiano, og også i Kaj Jensen Optik sker et ejerskifte.

- Jeg har overtaget den sidste halvdel af Kaj Jensens butik, fortalte David Jensen, som også havde bidt mærke i fremgangen og tilføjede:

- Indenfor det sidste år er der kommet meget nyt, mange nye medlemmer og flere meninger om, hvordan vi skal gøre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...