HIRTSHALS: I hele juli måned har der været hektisk aktivitet på Hirtshals Museum, hvor museumsinspektør Christian Støve har fortalt historien om bjesken. Den lille skarpe bitter, som netop i Hirtshals er noget særligt takket være den tidligere sygeplejerske Signe Hansen, der skabte den velsmagende Klitbjesk.

Haveholdet har arbejdet i Museumshaven med håndværk, der kendetegner den gamle fiskerby Hirtshals, og Damerne i Fiskekrogen har tilberedt mere end 3000 fiskefrikadeller og stegt i hundredvis af fiskefileter og røget lige så mange sild.

Formålet med den store aktivitet i museumshaven er at give de besøgende et indblik i livet i Hirtshals før i tiden samt, gennem de mange aktiviteter at skabe et overskud til det frivillige arbejde i Hirtshals. Nu er regnskabet fra gjort op, og forleden var der et lille arrangement på museet, hvor Haveholdets formand Bo Godsk kunne overrække 30.000 kroner til fire frivillige foreninger. De mange penge var delt op i fire portioner. Museumsskibet, Snurrevodskutteren HG 159 Johs. Hejlesen, modtog 15.000 kroner til skibets fortsatte vedligeholdelse. Lynggårdens Venner fik 5.000 kroner til arrangementer for de ældre på Lynggården. KFUM Spejderne modtog 5.000 kroner til spejderhusets vedligeholdelse, og Hirtshals Museum fik 5.000 kroner til renovering af et gulv i museumsbygningen.

Efter uddelingen af de mange penge fortalte Bo Godsk lidt om, hvordan det hele startede tilbage i 1993 med Fiskekrogens sommeraktiviteter og om Haveholdet, der har eksisteret i mere end 30 år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...