Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

Og vi giver gerne frivillige hænder til opgaven med at samle havaffaldet op

KOMMUNEN: Et rekordstort antal danskere sætter nu et frivilligt arbejde med at holde strandene fri for ’havfald’ øverst på prioriteringslisten.

Søværnets Havmiljøvogterkampagne, der er Danmarks første og største fællesindsats mod ’havfald’, melder således om en ekstraordinær stor tilstrømning af nye frivillige medlemmer.

Ved sæsonens start i april rundede kampagnen 25.000 frivillige medlemmer, og nu blot seks måneder senere har tallet allerede passeret de 27.000.

Det svarer til omkring 330 nye medlemmer netto hver måned - eller over 10 hver eneste dag.

- Velkommen til hver eneste af de over 2.000 nye medlemmer, som nu vil være med til at løfte opgaven i kampagnen for et rent havmiljø.

- Sammen kan vi gøre en stor forskel, og jo flere vi bliver, desto større forskel kan vi gøre, siger projektleder Birgitte Søby Vagnholm, der er ansvarlig for Søværnets Havmiljøvogterkampagne.

Hvert år indsamler kampagnens medlemmer tilsammen over 500 tons plastik og andet affald i de specialfremstillede havfaldsposer og -sække, og denne indsats bidrager ikke blot til at passe på naturen og livet i havet. Den åbner også nye perspektiver for turismen i Danmark.

Flotte rene strande ventes nemlig at blive en af de allervigtigste parametre, når udenlandske turister i fremtiden vælger feriemål.

Og en række undersøgelser viser, at Danmark scorer meget højt i kategorien ’flotte og rene strande’, og at scoren er stigende i disse år.

Det skyldes naturligvis ikke mindst det store frivillige arbejde med at opsamle havfald.

Alle disse positive udviklinger og perspektiver er også baggrunden for, at Spar Nord Fonden nu har besluttet at donere yderligere 500.000 kroner til projektet.

Pengene skal blandt andet bruges til event-boxe, der kan gøre indsamling af havfald til en god fællesoplevelse for en større gruppe af mennesker, og til et nyt inspirationsmateriale til undervisningen i folkeskolen, så eleverne kan prøve at indsamle havfald på stranden.

Samlet set er Spar Nord Fonden nu oppe på at have støttet Havmiljøvogterkampagnen med 2 millioner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...