HIRTSHALS: Den Grønne Plads i Hirtshals var fyldt med forventningsfulde gæster, der skulle være med til at blæse Hirtshals by 100 års Jubilæum i gang.

Gry Bruun Nielsen, der sammen Dorte Reinholdt var tovholdere for arrangementet, bød velkommen, og fortalte om det omfattende program, som gæsterne kunne glæde sig til denne lørdag eftermiddag.

Herefter fik borgmester Arne Boelt ordet. Arne Bolt tale bar præg af at, han havde sat sig ind i byens historie, idet det fremgik, at Hirtshals og havnen, jo faktisk er ældre end 100 år.

Herefter blæste to gamle tågehorn fra Hirtshals fyr, startskuddet til fejringen af 100 års jubilæet, og dermed også en lang række aktiviteter som hen over året skal være med til at fejre jubilæet.

Stafet 100, som er en af de aktiviteter i forbindelse med jubilæet blev også skudt i gang.

Borgmester Arne Boelt skulle kaste en skumgummi kopi, af en af de hundrede betonblokke, som 100 udvalgte borgere skal vælge placeringen af, rundt omkring byen. Kopien skulle kastes ud blandt de fremmødte, og den der greb den, skulle vælge hvor den første betonklods skal stå, og samtidig også vælge hvem der skal placere den næste klods.

Det blev Henriette Münster der greb klodsen, og fik æren. Henriette fortalte, at den første klods skulle sættes ud på Leret ved fyret.

Da mørket faldt på sørgede PixlArt, for de tekniske detaljer der skulle til for, at få den film om Hirtshals, som Per Christensen havde optaget og klippet sammen, projiceret op på tårnet ved Hotel Hirtshals.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...