HIRTSHALS: Den 13. marts 1919 etablerede Marie Therese Holst Jessen sig som Gyldendal-forhandler i Hjørringgade 6. Det var starten på en foreløbig 100-års historie om boghandlen i Hirtshals.

Efter 27 år, i 1946 bliver boghandelen rabatberettiget og Knud Rasmussen (f. 1915) optages som kompagnon. I april 1949 overtages forretningen af Henry Hansen (f. 1906).

I 1985 overtog Kurt Jakobsen den daværende Hirtshals Boghandel, efter Ellen og Jørgen Holst.

Med Kurt Jakobsen bliver forretningen i Hjørringgade, omdannet til et ApS, og ændrer i 1988 navn til Hirtshals Bog & idé. Sortimentet der stort set har været uændret siden 1954, gennemgår flere moderniseringer, og får et salgsareal i alt 250 m2 og lager 175 m2. Bogafdelingen bliver samlet til højre for indgangen, lædervarer til venstre og der kommer desuden papirvarer og legetøj på hylderne. Kurt Jakobsen kunne den 3. april 2010 fejre 25. års jubilæum.

Tirsdag den 1. januar 2019 var det atter skiftedag i den 100 årige velrenommerede boghandel.

Bog og Idé på Hjørringgade i Hirtshals indehaver gennem næsten 30 år, Kurt Jakobsen overlod nøglerne til Malene Ibsen Jakobsen fra Astrup.

- Det er en forretning, der ikke kun handler med bøger, men samtidig er en blandet butik med lædervarer, legetøj, foto, gave- og festartikler, tegne- og kontorartikler og meget andet. Det synes jeg er meget tiltalende og udfordrende, og med det store sortiment, samt den hyggelige indretning og sin helt egen atmosfære, får kunderne en god oplevelse, når de går på opdagelse her i boghandlen, siger Malene Ibsen Jakobsen, siger at hun ingen planer har om at ændre butikken, den fortsætter, sådan som kunderne kender den, med den samme gode service og venlige kundebetjening.

I dag har Bog & Idé i Hjørringgade i Hirtshals, ud over indehaver Malene Ibsen Jakobsen to ansatte, der snart kan fejre jubilæum. Den ene er Henriette Roden Münster der kan fejre 30 års jubilæum den 1. juli 2019, og Allan Nyholm Ottosen i år har været ansat i 20 år, i den gamle boghandel.

Kurt Jakobsen der fortsatte med hjælpe med praktiske gøremål i forretningen, glæder sig til, sammen med Malene, Henriette og Allan at fejre forretningens 100 års jubilæum den 13. marts, hvor der vil være varer med priser som for 100 år siden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...