Marineshaft i Hirtshals er arbejdsplads for cirka 100 medarbejdere

HIRTSHALS: Marineshaft i Hirtshals, der ejes af Knud Andersen og Anders Jensen, har nu eksisteret siden 2004.

Virksomheden har sine store opgaver i at rette og reparere skibspropeller, propelleraksler, rorstammer og styremaskiner til roret.

Knud Andersen fortæller at ordrer udføres for både mindre skibe og store skibe.

- Vi kan rette aksler med en diameter på op til 1,5 meter ud, i vores specialfremstillede presse, som kan trykke med 6000 ton.

- Vi har kunder fra hele verden, og det vi laver kan man ikke læse sig til. Derfor er vi meget specialiserede. Den viden vi har skabt, og til stadighed skaber, skal overleveres fra meget erfarne medarbejdere, til de medarbejdere vi til stadighed uddanner på, det er vilkårene, siger Knud Andersen.

- Men det går rigtig godt, fortsætter Knud.

- Vi har en fantastisk medarbejderstab på knap 100, og vi har en helt fantastisk loyalitet og tillid samt ansvarspåtagelse fra samtlige medarbejdere, og det gør, at vi kan fremstille og reparere noget helt unik til skibe i hele verden.

- Det er ingen hemmelighed, at nogle ting har været sværere her i conoratiden. Vi er afhængige af, at kunne sende montører rundt i verden, og vores kunder skal jo gerne kunne komme til os, med de tons tunge stammer og aksler, siger Knud.

- Men heldigvis har grænserne været åben for transport af gods, og vi har kunne fastholde hele vores medarbejderstab. Det er endnu for tidligt at sige, om coronatiden vil påvirke ordresituationen fremadrettet.

- Vi haft mange rigtig gode år. Vi har etableret flere nye reparationsteknikker og arbejdet for øget bevidsthed om vores reparationer hos udenlandske kunder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...