Bestyrelsen er tilfreds, trods underskud på 16.700 kroner i 2019

HJØRRING: Hirtshals Fiskefestival præsterede igen i 2019 en omsætning på over 500.000 kr. over de tre dage hvor festivalen blev afviklet. Trods den flotte omsætning er foreningen kommet ud af regnskabsåret med et underskud på 16.700 kr.

Med udgangspunkt i den nyligt afholdte generalforsamling, kan foreningen bag Hirtshals Fiskefestival nu åbne for indsigt i økonomien bagved de glad solrige dage i centrum af Hirtshals i begyndelsen af august og bagved de andre aktiviteter som foreningen er involveret i.

Hirtshals Fiskefestivals bestyrelsesformand Jens Kirketerp Jensen siger følgende i forbindelse med offentliggørelsen af foreningens regnskab:

- At komme ud af et regnskabsår med et underskud er naturligvis ikke tilfredsstillende, men når vi borer i regnskabstallene, ser vi tydeligt, at der er 2 – 3 særlige engangsudgifter, der har bidraget til det negative tal, og når vi ser bort fra de tal, så ser regnskabet acceptabelt ud. Når vi så yderligere tager i betragtning, at der igen har været midler til lokale foreninger og organisationer, så kan vi kun være tilfredse. Det økonomiske resultat har vi naturligvis taget konsekvensen af, og har gennemtrawlet både indtægtsposter og udgiftsposter, og har fundet poster, hvor vi nu justerer, så vi ikke i fremtiden kommer til at ligge så tæt på de røde tal.

Foreningen Hirtshals Fiskefestival har som overordnet målsætning at sætte Hirtshals og fisken her fra på landkortet og dermed at skabe med interesse for Hirtshals som turistmål og leverandør at fisk og fiskeprodukter på et højt kvalitetsniveau.

For at give de omkring 15.000 besøgende gode oplevelser med fisk og fiskeri, og for at vise Hirtshals frem, er foreningen afhængige af de mere end 300 medhjælpere, der som enkeltpersoner eller som medlemmer af en forening bruger tid og kræfter på at gøre fiskefestivalen til virkelighed.

Foreningen bag Hirtshals Fiskefestival har i 2019 udbetalt 60.000 kr. til de foreninger og organisationer, der assisterer ved festivalen. Det er således penge, der kommer lokalsamfundet til gode i form af aktiviteter og uddelinger.

Foreningen Hirtshals Fiskefestival har hen over 2019 ud over Hirtshals Fiskefestival, også deltaget ved Food Festival i Aarhus og har sammen med den pelagiske sektor arrangeret ”Årets Sild”, der bliver afholdt på Nordsøen Oceanarium.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...