Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

Hirtshals Fiskehus er nu startet på den 6. sæson med åbning den 23. marts lige før Påske, og med det gode vejr blev det et brag af en åbning med et salg langt over det forventede. Det overraskede indehaverne Louise Nielsen og Steff Sørensen, men de, der kender det hyggelige sted med den unikke placering på Sydvestkajen, er ikke overraskede. For i løbet af de tidligere fem sæsoner har Louise og Steff opbygget et spisested med et renomme for mad i særdeles høj kvalitet med friske råvarer til fornuftige priser. Ikke nok med at de har fiskecafeen, de har også i løbet af de få år åbnet en fiskebutik med ferske fisk i tilknytning til cafeen samt et ishus med hjemmebagte vafler og hjemmelavet guf.

Inden åbningen har Louise Nielsen haft travlt med at nyindrette cafeens lokaler. Der er kommet nye farver på væggene samt nyt inventar, og for at skabe mere lys i lokalerne er der kommet et nyt stort vindue i facaden. Udendørs er der etableret flere borde og bænke, så der nu er plads til 200 spisende gæster, og der er indkøbt nye store parasoller til at skygge på solrige dage.

Louise Nielsen og Steff Sørensen er meget stolte over, at Hirtshals Fiskehus på TripAdvisor ligger som nummer 2 ud af 21 kundeanmeldte restauranter i Hirtshals. Kun overgået af restaurant Lilleheden.

- Det betyder virkelig meget for os, at kunderne sætter pris på det vi laver. Vi anstrenger os hver eneste dag for at leve op til forventningerne om, at her er der et sted, der leverer helt friske fisk, og hvor maden er tilberedt fra bunden, fortæller Louise Nielsen.

De friske fisk købes hver dag på auktionen. Få timer efter er fisken klar til at blive serveret i caféen eller solgt i fiskebutikken, og der er behov for mange friske fisk hver eneste dag. I højsæsonen serveres der op til 16.000 rødspættefileter og 12.500 hjemmelavede fiskefrikadeller hver måned.

Hirtshals Fiskehus en virksomhed med mange forskellige aktiviteter, der omfatter fiskerestaurant med servering både inde og ude, fiskeforretning med et righoldigt udvalg af friske fisk, isbutik med et stort udvalg af is, og en cateringafdeling der leverer smørrebrød og sandwich til Fjord Lines færger samt mad ud af huset til mange forskellige lejligheder.

Hirtshals Fiskehus beskæftiger 23 personer: 2 kokke, 4 ekspedienter, 7 i isafdelingen, 3 i opvasken, 3 i fiskebutikken og 3 i cateringafdelingen samt 1 allround hjælper, så det lille fiskehus på havnen er ikke så lille endda!

- Jeg glæder mig over, at vi har et dejligt og stabilt personale. Simone Højmark Nielsen har været med lige fra starten i 2013, og Karoline Vestergaard Andersen har været her i 5 år. Det øvrige personale har været med i så mange år, at de alle kender til vores forventninger om høj kundeservice og høj kvalitet i maden, siger Louise Nielsen.

Louise Nielsen glæder sig også over, at det blev Hirtshals Fiskehus, der vandt i Handelsstandsforeningen nye tiltag "Årets Suppe", der blev afholdt på Jepsens Plads i februar sidste år. Hirtshals Fiskehus vandt over Jyes Bagbutik, Hotel Skaga, Culinariet og restaurant Lilleheden med en fiskesuppe lavet på pighvar.

Placeringen af Hirtshals Fiskehus kan ikke blive bedre, erkender parret. Der er kun få meter til havnebassinet og frit udsyn til livet på havnen, og med kort afstand til den berømte Trappe kan Fiskehuset være sikker på at blive set og sikkert også besøgt af mange, der kommer til arrangementer som Musik under Trappen, Dana Cup og snart Naturmødet, der er fra den 24. til 26. maj.

Fiskecafeen har åbent dagligt til og med uge 42 fra klokken 11 til 20 med udvidede åbningstider i højsæsonen. Fiskebutikken har åbent fra klokken 10 til 17.30, og Cateringafdelingen har åbent året rundt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...